na marginama samita g20

Indonezija prikupila 20 milijardi dolara za smanjenje zavisnosti od uglja

EkologijaSvetU fokusu

15.11.2022 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Indonezija prikupila 20 milijardi dolara za smanjenje zavisnosti od uglja Indonezija prikupila 20 milijardi dolara za smanjenje zavisnosti od uglja
Indonezija, četvrta najnaseljenija zemlja na svetu, prikupila je 20 milijardi dolara od bogatih zemalja i međunarodnih institucija kako bi smanjila svoju zavisnost od uglja... Indonezija prikupila 20 milijardi dolara za smanjenje zavisnosti od uglja

Indonezija, četvrta najnaseljenija zemlja na svetu, prikupila je 20 milijardi dolara od bogatih zemalja i međunarodnih institucija kako bi smanjila svoju zavisnost od uglja i postigla ugljeničku neutralnost deset godina ranije nego što se očekivalo, saopšteno je u utorak.

Među zemljama koje su doprinele tom investicionom fondu u Indoneziji nalaze se Sjedinjene Američke Države, Francuska, Kanada i Velika Britanija, saopštila je Bela kuća na marginama samita Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20), prenosi Beta.

Na indonežanskom ostrvu Bali u utorak počeo dvodnevni samit G20, a tu grupu čine SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija, Turska, Kanada, Meksiko, Brazil, Argentina, Indija, Japan, Južna Koreja, Australija, Indonezija, Saudijska Arabija, Južna Afrika i Evropska unija.

Svetski lideri okupljeni na samitu G20 u Indoneziji pripremili su nacrt zajedničkog saopštenja u kome se osuđuju pretnje upotrebom nuklearnog oružja, što odražava globalnu zabrinutost zbog rata u Ukrajini.

  • MarijaBgd

    15.11.2022 #1 Author

    Lepo,a sta cemo mi sto nemamo od koga da zatrazimo pomoc.Vazduh nam je zagadjen,deca nam udisu otrove.Sto nama ne pomognu da barem nabavimo fotokataliticke preciscvace vazduha?

    Odgovori

  • VERA

    20.11.2022 #2 Author

    Odlično time će i zagađenje biti manje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...