mađarski premijer smatra da se ništa neće značajno promeniti

Orban: Politika sankcija EU protiv Rusije jednostavno ne funkcioniše

EUSvetU fokusu

23.5.2023 15:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Orban: Politika sankcija EU protiv Rusije jednostavno ne funkcioniše Orban: Politika sankcija EU protiv Rusije jednostavno ne funkcioniše
Kritikujući sankcije Evropske unije protiv Rusije, mađarski premijer Viktor Orban je rekao da „politika sankcija EU jednostavno ne funkcioniše“. Nije razumno uvoditi pakete sankcija... Orban: Politika sankcija EU protiv Rusije jednostavno ne funkcioniše

Kritikujući sankcije Evropske unije protiv Rusije, mađarski premijer Viktor Orban je rekao da „politika sankcija EU jednostavno ne funkcioniše“.

Nije razumno uvoditi pakete sankcija po 11. put u nadi da će ishod biti drugačiji, rekao je Urban u utorak na Katarskom ekonomskom forumu, prenosi Andolu Agency.

Nakon početka rata između Rusije i Ukrajine u februaru 2022. godine, zapadni svet, posebno Evropa, pokušava da parališe rusku ekonomiju primenom sankcija, poput zabrane izvoza i zabrane obezbeđivanja strateških proizvoda.

Orban je naglasio da umesto upuštanja u rat treba zaustaviti eskalaciju.

On je takođe rekao da Mađarska ima nuklearnu elektranu, koja je zasnovana na ruskoj tehnologiji, i da zemlja mora da koristi rusku tehnologiju jer je korišćenje druge elektrane previše rizično.

  • MAJA

    24.5.2023 #1 Author

    Suludo je uvoditi nove kad ni starim nisu postigli nista

    Odgovori

  • SHALIMAR

    27.5.2023 #2 Author

    Sve je lepo receno,suludo je sve ovo oko Rusije…

    Odgovori

  • colorida_cielo

    24.6.2023 #3 Author

    Viktor Orban je apsolutno u pravu jer uvođenje sankcija Rusiji je više poremetilo države EU nego Rusiju. Rusija je bila spremna na sankcije, a Evropa nije. Sankcije- to je mač sa dve oštrice. Međutim popuštanju sankcija Rusiji bi značilo slabljenja podrške Ukrajini, a Rusija bi tu izašla kao ekonomski pobednik, zato Evropa ne sme da smanji sankcije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...