Kriza u američkom tehnološkom sektoru

Salesforce najavljuje otpuštanje 10 odsto zaposlenih

Hi-techSvetU fokusu

4.1.2023 17:01 Autor: Vladimir Jokanović 1

Salesforce najavljuje otpuštanje 10 odsto zaposlenih Salesforce najavljuje otpuštanje 10 odsto zaposlenih
Američka kompanija za izradu softvera Salesforce najavila je u sredu da će otpustiti oko 10 odsto zaposlenih i zatvoriti neke od kancelarija. Salesforce je... Salesforce najavljuje otpuštanje 10 odsto zaposlenih

Američka kompanija za izradu softvera Salesforce najavila je u sredu da će otpustiti oko 10 odsto zaposlenih i zatvoriti neke od kancelarija. Salesforce je još jedna u nizu tehnoloških kompanija koja preduzima mere za smanjenje troškova usled ekonomskog usporavanja.

Kompanija je navela da očekuje da će troškovi restruktuiranja dostići 1,4 do 2,1 milijardu dolara. „Okruženje je i dalje izazovno i naši kupci zauzimaju odmereniji pristup u odlučivanju o kupovini“, stoji u pismu zaposlenima, prenosi CNBC.

Rukovodstvo kompanije navelo je da su se prihodi ubrzali tokom pandemije, zbog čega je firma zaposlila previše ljudi, što je doprinelo sadašnjem ekonomskom padu. Izvršni direktor Mark Benof (Marc Benioff) naglasio je da lično preuzima odgovornost za to.


Rast kompanije Salesforce usporen je tokom poslednja četiri kvartala, pri čemu je preduzeće zabeležilo najslabiji rast prihoda za tri meseca koja su se završila 31. oktobra. Kompanija je saopštila da će njeni zaposleni u SAD uz otkaz dobiti minimalnu platu za pet meseci, zdravstveno osiguranje i druge beneficije.

Kompanija Salesforce imala je na kraju januara prošle godine 73.541 zaposlenog. Akcije Salesforce porasle su u prvim danima tekuće godine za oko tri odsto, nakon što su izgubile skoro polovinu svoje vrednosti u 2022. godini.

  • TATJANA

    6.1.2023 #1 Author

    Malo malo pa u velikim procentima otpuštanja radnika u američkim kompanijama

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...