diskreciona potrošnja u porastu

Tata Consumer Products beleži snažan rast profita zbog veće potražnje

AgrobiznisBiznisFirme u fokusuSvet

20.10.2022 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Tata Consumer Products beleži snažan rast profita zbog veće potražnje Tata Consumer Products beleži snažan rast profita zbog veće potražnje
Kompanija India Tata Consumer Products je u četvrtak prijavila veći rast kvartalnog profita nego što se očekivalo, a tome su doprinele više cene soli... Tata Consumer Products beleži snažan rast profita zbog veće potražnje

Kompanija India Tata Consumer Products je u četvrtak prijavila veći rast kvartalnog profita nego što se očekivalo, a tome su doprinele više cene soli i odložena potražnja počevši od mineralne vode do Starbucks kafe.

Diskreciona potrošnja je u porastu kako se kancelarije ponovo otvaraju, broj restorana se povećava, a Indijci se pripremaju za prvu prazničnu sezonu bez velikog straha od e bio tu poslednje dve godine, prenosi Reuters.

Kompanija za široku potrošnju, koja prodaje popularnu Tata Salt, himalajsku mineralnu vodu i vodi zajedničko preduzeće sa Starbaksom u Indiji, saopštila je da je profit porastao za 22,4 odsto na 3,28 milijardi indijskih rupija (56,4 miliona dolara).

Analitičari su u proseku očekivali profit od 2,78 milijardi rupija, prema podacima IBES-a iz Refinitiva.

„U našoj drugoj osnovnoj delatnosti soli, uprkos značajnim povećanjem cena zbog inflacije, nastavili smo da dobijamo udeo na tržištu“, rekao je Sunil D’Souza, generalni direktor i izvršni direktor Tata Consumer Products.

Ukupni prihod od poslovanja porastao je za 10,9 odsto na godišnjem nivou, na 33,63 milijarde rupija.

Međutim, međunarodno poslovanje kompanije bilo je pogođeno inflatornim pritiscima i preprekama u vezi sa deviznim kursom.

U ponedeljak, Tata Coffee, jedinica Tata Consumer Products, saopštila je da je njen konsolidovani neto profit porastao za skoro 42 odsto na 1,42 milijarde rupija u kvartalu.

Akcije Tata Consumer Products-a su u četvrtak zabeležile rast od 0,8 odsto da bi porasle na 3,7 odsto za ovu godinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...