Strah investitora od prekomernog povećanja kamatnih stopa

Wall Street u padu četvrti dan zaredom

BerzaSvet

23.2.2023 10:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Wall Street u padu četvrti dan zaredom Wall Street u padu četvrti dan zaredom
Wall Street je u sredu zabeležio pad berzanskih indeksa Dow Jones i S&P 500 indeks. Oni su u gubicima četvrti dan zaredom. Investitori su... Wall Street u padu četvrti dan zaredom

Wall Street je u sredu zabeležio pad berzanskih indeksa Dow Jones i S&P 500 indeks. Oni su u gubicima četvrti dan zaredom.

Investitori su zabrinuti jer strahuju da će zbog povišene inflacije američka centralna banka, Federalne rezerve (Fed) nastaviti sa podizanjem kamatnih stopa, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Dow Jones je skliznuo 0,26 odsto, na 33.045 bodova, dok je S&P 500 oslabio 0,16 odsto, na 3.991 poen. Nasdaq indeks ojačao je 0,13 odsto, na 11.507 bodova.

Objavljeni zapisnik s poslednje sjednice čelnika Feda nije promenio ništa u tim procenama. Zapisnik je pokazao da se čelnici Feda zalažu za dalje povećanje kamata, ali i sporijim tempom nego prošle godine, što su poslednjih sedmica i isticali u javnim nastupima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...