Tri rukovodioca napuštaju kinesku tehnološku kompaniju

Xiaomi ukida 10 odsto radnih mesta

Firme u fokusuHi-techSvetU fokusu

23.12.2022 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Xiaomi ukida 10 odsto radnih mesta Xiaomi ukida 10 odsto radnih mesta
U kineskoj kompaniji Xiaomi započet je niz otpuštanja kojim će radna snaga proizvođača pametnih telefona biti snižena za 10 odsto. Rukovodioci tehnološkog giganta doneli... Xiaomi ukida 10 odsto radnih mesta

U kineskoj kompaniji Xiaomi započet je niz otpuštanja kojim će radna snaga proizvođača pametnih telefona biti snižena za 10 odsto. Rukovodioci tehnološkog giganta doneli su ovu odluku kako bi smanjili troškove čiji rast podstiče globalna inflacija i restriktivne mere za borbu protiv virusa Covid-19.

U kompaniji Xiaomi, najveći proizvođač mobilnih telefona u Kini i treća najveća kompanija u industriji na globalnom nivou (iza kompanija Apple i Samsung), otkaze će dobiti radnici iz različitih sektora poslovanja, među kojima je i odeljenje za proizvodnju vodećih proizvoda, koje tri kvartala zaredom beleži pad i zarade i profita, piše Financial Times.

Svoje pozicije napustiće i tri rukovodioca kompanije, među kojima je bivši veteran kompanije Qualcomm Vang Sijang (Wang Xiang), navodi se u poruci koju je zaposlenima poslao osnivač i predsednik Odbora kompanije Xiaomi Lej Džun (Lei Jun).

Ove poteze firma povlači pred kraj godine u kojoj je čitav tehnološki sektor pretrpeo veliku štetu, uzrokovanu ograničenjima koja je vlada postavila za internet grupe i koja su dovela do pada profita i masovnih otpuštanja.

Osnivač konsultantske kompanije Dolphin Li Čengdong (Li Chengdong) izjavio je da ukidanje radnih mesta u Xiaomi-ju predstavlja iznenađenje, uzimajući u obzir da su vlasti odlučile da ublaže mere za suzbijanje pandemije korona virusa pre početka proslave Nove godine.

“Rezultati kompanije Xiaomi u četvrtom kvartalu bi mogli biti gori nego što se očekivalo”, rekao je Čengdong, dodajući da će grupa otpustiti veliki broj zaposlenih samo ukoliko je to neophodno za “kontrolu troškova”.

  • GOCA BG

    24.12.2022 #1 Author

    Cim se otpustaju ljudi,jasno da je poslovanje losije…

    Odgovori

  • Dea

    25.12.2022 #3 Author

    Cudi me ova vest s obzirom da oni imaju bomje poslovanje,ili se izgleda samo tako cinilo poslednjih godina…

    Odgovori

  • Dragana

    25.12.2022 #4 Author

    Sta li se to desava

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    25.12.2022 #5 Author

    Auuuu…pa jel moguce

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...