Delegacija iz Avganistana u potrazi za ruskim energentima i hranom

Talibani u Moskvi

SvetVesti

15.8.2022 14:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Talibani u Moskvi Talibani u Moskvi
Delegacija Ministarstva industrije u trgovine Avganistana, koju čine predstavnici talibanskog pokreta, stigla je u Moskvu na razgovore o nabavci, nafte, ulja i žitarica. Razgovori... Talibani u Moskvi

Delegacija Ministarstva industrije u trgovine Avganistana, koju čine predstavnici talibanskog pokreta, stigla je u Moskvu na razgovore o nabavci, nafte, ulja i žitarica. Razgovori u ruskim ministarstvima energetike i poljoprivrede trajaće do 17. avgusta, potvrdila je ruska ambasada u Kabulu.

Pored razgovora u takozvanom Moskovskom formatu, biće održani i bilateralni susreti, a sagovornici u okviru glavnih tema biće ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i zamenik premijera vlade Avganistana Abdul Salam Hanafi, prenose Ria Novosti.

Glavna pitanja na sastanku sa Lavrovom biće vojno-politička situacija u Avganistanu nakon promene vlasti, humanitarna pomoć i formiranje inkluzivnog kabineta. Uprkos činjenici da su talibani još prošlog septembra objavili sastav vlade, mnoge zemlje su ocenile da ona ne može da predstavlja sve etnokonfesionalne i političke snage u zemlji.

Talibani su pre godinu dana preuzeli vlast u Avganistanu nakon povlačenja američkog vojnog kontigenta, što je izazvalo humanitarnu, ekonomsku i politički krizu, a izbeglički tokovi prelili su se u susedne države.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...