u prvih deset meseci ove godine

Trgovinska razmena Srbije i Kine viša od pet milijardi dolara

SrbijaVesti

29.12.2022 15:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Trgovinska razmena Srbije i Kine viša od pet milijardi dolara Trgovinska razmena Srbije i Kine viša od pet milijardi dolara
Trgovinska razmena Srbije i Kine u prvih deset meseci ove godine dostigla je iznos veći od pet milijardi dolara, izjavio je u četvrtak ministar... Trgovinska razmena Srbije i Kine viša od pet milijardi dolara

Trgovinska razmena Srbije i Kine u prvih deset meseci ove godine dostigla je iznos veći od pet milijardi dolara, izjavio je u četvrtak ministar trgovine i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju s Kinom, Tomislav Momirović.

On je rekao da „na kraju ove godine može da zaključi da je zajedničkim snagama ostvaren uspeh i razvoj ekonomskih odnosa na nivo o kojem nije moglo ni da se sanja“, prenosi Beta.

Izvoz Srbije u Кinu 2012. godine iznosio je nešto više od šest miliona dolara, dok je u prvih deset meseci ove godine veći od milijarde dolara, kazao je Momirović posle sastanka s predstavnicima Komore kineskih kompanija u Srbiji i ocenio da su to „zaista neverovatni podaci koji su ostvareni uz pomoć kineskih kompanija kao što su CRBC, Zijin, Huawei, CRIC, Linglong, China Shandong International, HIBIS“.

Najavio je da će dve zemlje nastaviti da rade na jačanju ekonomskih odnosa da bi srpske kompanije dobile nove šanse na tržištu Кine, a kineske kompanije napravile dodatne uspehe u Srbiji.

Kao nacionalni koordinator za saradnju s Kinom, Momirović je zahvalio svim kompanijama iz Kine što u svoje proizvodne procese uključuju radnike u Srbiji.

Direktor CRBC-a, Ogranak Beograd, Jan Dong podsetio je da Komora kineskih kompanija u Srbiji obuhvata 47 kompanija koje doprinose ekonomskom razvoju Srbije i zahvalio za podršku Srbije, navedeno je u saopštenju.

  • TATJANA

    4.1.2023 #1 Author

    Raditi i dalje na jačanju saradnje sa Kinom

    Odgovori

  • BIJUTI27

    18.3.2023 #2 Author

    Kina bre drži monopol nad celim svetom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...