Potpredsednica kompanije Hisense International među privim dobitnicima

U Srbiji prvi put uručena priznanja u okviru inicijative „1.000 žena“

Bolji posaoPreduzetnikSrbijaVesti

4.7.2022 14:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

U Srbiji prvi put uručena priznanja u okviru inicijative „1.000 žena“ U Srbiji prvi put uručena priznanja u okviru inicijative „1.000 žena“
Povodom petogodišnjice inicijative “1.000 žena“ u Srbiji su prvi put uručena priznanja za ekonomsko osnaživanje žena angažovanih u oblasti očuvanja kulturnog nasleđa. Na događaju... U Srbiji prvi put uručena priznanja u okviru inicijative „1.000 žena“

Povodom petogodišnjice inicijative “1.000 žena“ u Srbiji su prvi put uručena priznanja za ekonomsko osnaživanje žena angažovanih u oblasti očuvanja kulturnog nasleđa.

Na događaju u organizaciji Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Etno mreže, u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), agencijom UN Women i ambasadom Kanade u Srbiji govorili su ambasador Kanade Džajls Norman (Giles Norman), direktorka kancelarije UN Women Milana Rikanović i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Jedna od prvih dobitnica priznanja je Stanka Pejanović, potpredsednica kompanije Hisense International.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam među dobitnicima ovog priznanja. Cilj inicijative je stvaranje boljih uslova za žene na selu koje, kao što znamo, veoma mnogo rade, a taj rad mora da bude vrednovan. Žene u ruralnim područjima su često ekonomski marginalizovane i sputavane društvenim očekivanjima i porodičnim obrascima ponašanja. Njihova posvećenost negovanju tradicionalnih veština predstavlja potencijal za njihovo ekonomsko osnaživanje, ali i za očuvanje kulturne baštine Srbije, kojom zaista možemo da se ponosimo. Drago mi je što sam deo ove inspirativne priče i značajnog projekta. Naročito sam ponosna što i u Hisense Europe, od blizu 10.000 zaposlenih, više od polovine čine žene“, rekla je Stanka Pejanović.

Inicijativa “1.000 žena“ se obraća društveno odgovornim kompanijama, institucijama i ambasadama, koje nabavkom finih rukotvorina za potrebe reprezentacije doprinose ekonomskom osnaživanju žena i mladih na selu i očuvanju kulturnog nasleđa naše zemlјe. Sprovodi se od 2017. godine i do sada je obezbedila preko 22.000 sati radnog angažovanja za stotine žena iz ruralnih područja kroz programe ekonomskog osnaživanja i plasman rukotvorina kao poslovnih i diplomatskih poklona.

Priznanja su dodeljena za institucionalnu i korporativnu podršku i za lični doprinos. Pored Stanke Pejanović, potpresednice Hisense International i potpredsednice Upravnog odbora NALED, priznanje za lični doprinos dobili su i Zafiris Lampadaridis iz hotela Hyatt, Danijel Nikolić iz Generalnog sekretarijata Vlade, Ana Ilić iz Srbija stvara, i Kun Adam iz Ambasade Belgije, dok su priznanja za institucionalnu i korporativnu podršku uručena kompanijama Moravacem, Telekom Srbija, Coca-Cola Srbija, CarGo i Zea Stim.

Uz svečanu dodelu priznanja odabranim partnerima, predstavljena je i stalna postavka stilizovanih rukotvorina članica zanatskih udruženja, nastalih kao rezultat ovog projekta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.