UGOSTITELJIMA U GLAVNOM GRADU UMANJEN ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA, odlučila Skupština Beograda

IzdvajamoSrbijaVesti

19.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

UGOSTITELJIMA U GLAVNOM GRADU UMANJEN ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA, odlučila  Skupština Beograda UGOSTITELJIMA U GLAVNOM GRADU UMANJEN ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA, odlučila  Skupština Beograda
Grad Beograd umanjio je za 50 odsto zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku, odnosno kinematografsku delatnost u poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne... UGOSTITELJIMA U GLAVNOM GRADU UMANJEN ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA, odlučila  Skupština Beograda

Grad Beograd umanjio je za 50 odsto zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku, odnosno kinematografsku delatnost u poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, odlučila je Skupština grada.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je obrazlažući ovu odluku na sednici precizirao da će se grad odreći dela zarade u iznosu od oko 350 hiljada evra.

„Umanjenje od 50 odsto zakupa odnosi se na period decembar 2020. i januar 2021. godine. Slično je bilo i tokom proleća kada smo omogućili da se sa pedeset odsto zakup plati do kraja ove godine ili na 12 rata tokom čitave sledeće godine“, istakao je Vesić.

Ovo nije pomoć koja u potpunosti rešava probleme zakupaca, ali svakako jeste značajna, ocenio je Vesić. Podsetio je da je Vlada Srbije obezbedila minimalce za sve u ugostiteljskoj delatnosti.

Zamenik gradonačelnika još jednom je istakao da se Beograd zalaže da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata.

„Ekonomija ne sme da bude suviše oštećena, jer onda neće biti para ni za zaštitu javnog zdravlja, što je svakako najveći interes zbog čega treba naći meru“, zaključio je Vesić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...