U azijskoj državi nova telekomunikaciona mreža ima više od 500 miliona korisnika

Uskoro više od dva miliona 5G baznih stanica u Kini

Hi-techLifestyleSvetVesti

9.3.2022 12:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Uskoro više od dva miliona 5G baznih stanica u Kini Uskoro više od dva miliona 5G baznih stanica u Kini
Kina će ove godine raditi na tome da broj baznih stanica 5G bude veći od dva miliona, saopštio je kineski ministar industrije i informacione... Uskoro više od dva miliona 5G baznih stanica u Kini

Kina će ove godine raditi na tome da broj baznih stanica 5G bude veći od dva miliona, saopštio je kineski ministar industrije i informacione tehnologije Sjao Jaćing (Xiao Yaqing).

“Kina trenutno ima oko 1,43 miliona 5G baznih stanica i preko 500 miliona 5G korisnika”, rekao je Sjao novinarima na marginama dve sednice, dodajući da zemlja takođe planira razvoj 6G tehnologije, prenosi Mina, pozivajući portal croatian.cri.cn.

Sjao je, govoreći o trenutnom učinku kineske industrije, kazao da ima poverenje u njenu stabilnost, ali je podsetio i na izazove koji predstoje, kao što su rastuće cene sirovina, logistika pogođena virusom Covid-19 i promene u spoljnom okruženju.

On je rekao da će zemlja raditi na uspostavljanju i stabilizaciji nabavnih i industrijskih lanaca, ali i podsticati prelaz na proizvodnju srednje i visoke klase.

“Ulagaće se više napora u negovanje malih i srednjih preduzeća, posebno onih specijalizovanih za tržišne niše i koje imaju vrhunske tehnologije”, dodao je Sjao.

  • Milovan94

    9.3.2022 #1 Author

    Opasni Kinezi kojom merom šire 5g mrežu.

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.3.2022 #2 Author

    Koliko ih ima,nije jos to velika brojka…

    Odgovori

  • MAJALG

    12.3.2022 #3 Author

    Kako taj broj zvuci ogromno, kao ceo Beograd… toliko su ojacali kako ekonosmki, tako i informaticki ma na svim poljima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...