Kompanija za razmenu digitalnih sredstava odbila da korisniku refundira izgubljenu ušteđevinu

Vlasnik naloga na platformi Coinbase tuži kripto berzu

Hi-techPoslovanjeVesti

24.8.2022 11:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlasnik naloga na platformi Coinbase tuži kripto berzu Vlasnik naloga na platformi Coinbase tuži kripto berzu
Vlasnik naloga na platformi Coinbase izjavio je da je proveo dane pokušavajući da dobije korisničku podršku kripto berze nakon što su hakeri preuzeli i... Vlasnik naloga na platformi Coinbase tuži kripto berzu

Vlasnik naloga na platformi Coinbase izjavio je da je proveo dane pokušavajući da dobije korisničku podršku kripto berze nakon što su hakeri preuzeli i ispraznili njegov račun.

Pre nego što je uspeo da dobije odgovor korisničke podrške Maniš Agarval (Manish Agagrwal) je izgubio više od 200.000 dolara u kriptovaluti koju je čuvao na nalogu na platformi Coinbase, navode njegovi advokati u predloga za grupnu tužbu koji je dostavljen Federalnom sudu u San Francisku, piše Bloomberg.

Kako se navodi u žalbi, platforma Coinbase obavlja loš posao kada je u pitanju zaštita korisničkih naloga od nezakonitog upada i krađe, a situacija je još gora kada je u pitanju pomoć korisnicima čiji su nalozi hakovani.

Umesto da poveže Agarvala sa agentom korisničke podrške koji bi mogao da mu pomogne, navode njegovi advokati, kompanija ga je usmerila na “automatizovano procesuiranje žalbe”, koje je izgledalo kao “beskonačni niz ekrana koji mu nisu dozvolili da objasni svoju situaciju ljudskom biću i nisu bili u mogućnosti da ga obeštete” nakon krađe njegove ušteđevine.

Hakeri su 24. aprila za 49 minuta iskoristili 6.000 različitih transakcija kako bi otuđili 190.000 dolara sa Agarvalovog računa, navodi se u tužbi.

Agraval je naveo da je kompanija Coinbase odbila da refundira njegov gubitak. Takođe, predložio je da u tužbi predstavlja i druge ulagače na kripto platformi koji su iskusili slične gubitke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...