Vrednost akcija engleskog premijerligaša porasla za 4,9 odsto

U pripremi nove ponude za otkup Manchester Uniteda

LifestyleZanimljivosti

23.3.2023 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

U pripremi nove ponude za otkup Manchester Uniteda U pripremi nove ponude za otkup Manchester Uniteda
U nastavku nadmetanja za jedan od najvrednijih klubova u fudbalskom svetu, ponuđači su pre isteka roka pripremili nove ponude za Manchester United, rekli su... U pripremi nove ponude za otkup Manchester Uniteda

U nastavku nadmetanja za jedan od najvrednijih klubova u fudbalskom svetu, ponuđači su pre isteka roka pripremili nove ponude za Manchester United, rekli su ljudi upoznati sa situacijom.

Konzorcijum katarskih investitora, koji predvodi šeik Jasim bin Hamad J. J. el Tani (Jassim Bin Hamad J.J. Al Thani), spreman je da podigne inicijalnu ponudu oslobođenu duga sa 4,5 milijardi funti (5,5 milijardi dolara), navodi jedan od izvora. Glavni rival ponuđačima sa Bliskog istoka je britanski milijarder i navijač Manchestera Džim Retklif (Jim Ratcliffe), od koga se takođe očekuje da poveća svoju inicijalnu ponudu, koja je bila niža od 4,5 milijardi funti, prenosi Bloomberg.

Ova dva ponuđača nadmeću se kako bi engleski klub iz Premijer lige od američke porodice Glejzer (Glazer), koja je ovlastila njujoršku banku Raine Group da obavi prodaju.

Vrednost akcija kluba Manchester United porasla je za 4,9 odsto na njujorškoj berzi, i tako se približila najvišem zabeleženom nivou, koji je dostigla u februaru.

Ponude se razmatraju i još uvek nisu donete konačne odluke o bilo kakvom povećanju ponude. Iako su šeik Jasim i Retklif jedine dve strane koje su saopštile da su zainteresovane za kupovinu kluba, nije isključeno da će se u trku uključiti i drugi ponuđači, navode izvori koji su želeli da ostanu anonimni jer je reč o poverljivim informacijama.

Retklif, osnivač hemijske kompanije Ineos Group, za svoju ponudu je već tražio finansiranje od banaka, među kojima je i Goldman Sachs. Ranije ove nedelje, banke su obustavile ugovor o kreditu od 820 miliona evra za Ineos Enterprises, pošto se na tržištu preuzimanje Credit Suisse Group AG od strane UBS Group postavilo kao prioritet. Ipak, u Retklifovom timu ostaju uvereni da će prikupiti novac za preuzimanje Manchestera, naveo je jedan od izvora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...