Ruska valuta ojačala u odnosu na dolar

Delimični oporavak rublje

NovacSvet

29.12.2022 13:26 Autor: Vladimir Jokanović 5

Delimični oporavak rublje Delimični oporavak rublje
Ruska rublja smanjila je u četvrtak gubitke nakon pada na osmomesečni minimum u odnosu na dolar, boreći se pod pritiskom očekivanja da bi sankcije... Delimični oporavak rublje

Ruska rublja smanjila je u četvrtak gubitke nakon pada na osmomesečni minimum u odnosu na dolar, boreći se pod pritiskom očekivanja da bi sankcije na rusku naftu mogle da ograniče prihode Moskve od izvoza.

Uprkos delimičnom oporavku, rublja je i dalje u gubitku 13 odsto u odnosu na dolar od 5. decembra kada je stupila na snagu zapadno ograničenje cene ruske izvozne nafte, prenosi Reuters. Rublja je u četvrtak pre podne ojačala za 0,8 odsto u odnosu na dolara na 71,64.

Dobitak rublje u odnosu na evro bio je 0,6 odsto do vrednosti 75,95, a rast za 0,6 procenata ruska valuta zabeležila je i u odnosu na kineski juan, na 10,31. Rublja je izgubila ključnu podršku poreskog prihoda na kraju meseca u kojem izvoznici obično pretvaraju devizne prihode u domaću valutu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ranije ove nedelje dekret kojim se zabranjuje snabdevanje sirovom naftom i naftnim derivatima od 1. februara na pet meseci zemaljama koje se pridržavaju ograničenja cene za trgovinu ruskom naftom.

 • Ika

  29.12.2022 #1 Author

  Rusi pametno koriste svoju valutu, morate platiti u rubljama ako zelite da kupite

  Odgovori

 • GOCA BG

  30.12.2022 #2 Author

  Rublja ce tek ojacati kroz vreme…

  Odgovori

 • Tina

  31.12.2022 #3 Author

  Rublja ce postati jos jaca valuta

  Odgovori

 • SRDJAN

  2.1.2023 #4 Author

  Neda se Rublja pokoriti dolaru 🙂

  Odgovori

 • Coka13

  23.1.2023 #5 Author

  Rusi izuzetno pametno koriste svoju valutu i nema šanse da od nje odustanu tako lako kao drugi. Svakako je sigurno da će samo dodatno jačati.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...