Raiffeisen banka uvodi naknade za klijente u Rusiji

Provizija 50 odsto na dolazne transfere u dolarima

BankeNovacSvet

21.8.2023 13:57 Autor: Vladimir Jokanović 1

Provizija 50 odsto na dolazne transfere u dolarima Provizija 50 odsto na dolazne transfere u dolarima
Raiffeisen banka u Rusiji najavila je uvođenje naknade za dolazne transfere novca u dolarima od 1. septembra. Provizija će biti 50 odsto iznosa transfera,... Provizija 50 odsto na dolazne transfere u dolarima

Raiffeisen banka u Rusiji najavila je uvođenje naknade za dolazne transfere novca u dolarima od 1. septembra. Provizija će biti 50 odsto iznosa transfera, minimalno 1.000, a maksimalno 10.000 dolara.

Banka je objasnila da se novi uslovi primenjuju na sve dolazne transfere. Raiffeisen banka prinuđena je da „ograniči broj dolaznih transfera u američkim dolarima zbog promenljivih uslova na tržištu“, navedeno je u saopštenju, prenosi Komersant. Banka je istakla da podstiče kupce da koriste druge načine plaćanja.

Evropska centralna banka (ECB) naložila je austrijskoj bankarskoj grupi Raiffeisen da prekine svoje poslovanje u Rusiji do septembra. Banka je navela da istražuje opcije za budućnost svoje ruske podružnice, a gašenje je odložila za kraj tekuće godine. Banka je ovog meseca prestala da prima i kupuje dolare i evre u gotovini od fizičkih lica.

Banka je dugo pod pritiskom evropskih regulatora, a Austrija i Raiffeisen našli su se pod istragom Sjedinjenih Američkih Država zbog svojih ruskih veza, uprkos sankcijama. Austrija i Reiffeisen banka opiru se pritiscima, nadajući se da će rat u Ukrajini biti uskoro završen, preneo je nedavno Reuters.

Austrijski zvaničnici, pojačali su u međuvremenu odbranu Raiffeisen banke u Evropi i SAD, ističući da je nepravedno izdvojena. Iako Beč javno podržava Ukrajinu, nekoliko zvaničnika navelo je, pod uslovom anonimnosti, da ne žele da potpuno prekinu višedecenijske veze sa Rusijom.

  • SABRINA

    22.8.2023 #1 Author

    Sigurno da imaju veliku korist čim im se ne napušta rusko tržište.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...