Najveći rast u poslednjih devet meseci

Aktivnost u građevinskom sektoru Velike Britanije premašila očekivanja investitora

Bolji posaoInvesticijeSvetVesti

6.3.2023 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Aktivnost u građevinskom sektoru Velike Britanije premašila očekivanja investitora Aktivnost u građevinskom sektoru Velike Britanije premašila očekivanja investitora
Građevinska aktivnost u Velikoj Britaniji nadmašila je očekivanja investitora, a izveštaj je pokazao da je ovaj sektor ostvario najveći rast u poslednjih devet meseci.... Aktivnost u građevinskom sektoru Velike Britanije premašila očekivanja investitora

Građevinska aktivnost u Velikoj Britaniji nadmašila je očekivanja investitora, a izveštaj je pokazao da je ovaj sektor ostvario najveći rast u poslednjih devet meseci.

S&G Global indeks za građevinski sektor, koji meri mesečne promene aktivnosti u čitavoj industriji, porastao je sa 48,4 poena u januaru na 54,6 poena u februaru, piše Financial Times.

Očitavanja su dala bolje rezultate u odnosu na 49,1, koliko je predviđano u anketi koju je sporoveo Reuters, i iznad 50 bodova, odnosni granice između rasta i smanjenja aktivnisti.

Samopouzdanje klijenata u komercijalnom segmentu je poraslo dok su veliki infrastrukturni projekti kao što je mreža brze pruge HS2 doprineli povećanja aktivnosti u civilnom inžrnjerstvu u februaru. 

Poslovna očekivanja za narednu godinu poboljšala su se u odnosu na prognoze objavljene u decembru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...