čuveni servis za rangiranje internet portala izgubio na popularnosti

Alexa.com će biti ugašen za manje od pet meseci

Hi-techLifestyleSvetVesti

9.12.2021 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Alexa.com će biti ugašen za manje od pet meseci Alexa.com će biti ugašen za manje od pet meseci
Pre nego što je Amazonov servis Alexa postao poznat kao glasovni asistent giganta e-trgovine, to je, pre svega, bilo ime veb lokacije kompanije za... Alexa.com će biti ugašen za manje od pet meseci

Pre nego što je Amazonov servis Alexa postao poznat kao glasovni asistent giganta e-trgovine, to je, pre svega, bilo ime veb lokacije kompanije za rangiranje internet sajtova.

Alexa je počela sa radom 1996. godine i bila je čuvena po analizi online saobraćaja i listiranju najpopularnijih internet lokacija širom sveta. Alexa još uvek nudi uslugu detaljnije SEO analize za pretplatnike. Međutim, kompanija Amazon saopštila je da je definitivno povlači sa tržišta 1. maja 2022. godine.

„Pre dvadeset pet godina osnovali smo Alexa Internet. Nakon dve decenije pružanja pomoći kako da pronađete, zadržite I preoblikujete svoju digitalnu publiku, doneli smo tešku odluku da povučemo Alexa.com  iz upotrebe 1. maja 2022. godine“, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Iako u Amazonu nisu eksplicitno istakli zašto gase svoju uslugu, promet Alexa Interneta je u padu tokom protekle decenije na osnovu podataka do kojih je došao SEMrush, prenosi Engadget.

Takođe je prošlo dosta vremena otkako je Alexa bila u vrhuncu popularnosti.

Gigant e-trgovine je već prestao da prihvata nove pretplate za deo usluha na Alexa.com koje se naplaćuju, ali postojeći pretplatnici će moći da pristupaju svom nalogu sve do pomenutog datuma. Oni će izgubiti mogućnost pristupa nakon 1. maja, ali će još neko vreme moći da preuzmu svoje podatke iz raznih statističkih alatki u okviru usluge ako to žele.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...