E-commerce kompanija proširiće program za dobijanje plate unapred

Amazon povećava satnice za dostavljače i radnike u skladištima

Bolji posaoSvetVesti

29.9.2022 14:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Amazon povećava satnice za dostavljače i radnike u skladištima Amazon povećava satnice za dostavljače i radnike u skladištima
Amazon podiže satnice za dostavljače i radnike u skladištu, najavljeno je iz e-commerce kompanije. Od početka oktobra prosečna početna plata u Amazonu za radnike... Amazon povećava satnice za dostavljače i radnike u skladištima

Amazon podiže satnice za dostavljače i radnike u skladištu, najavljeno je iz e-commerce kompanije.

Od početka oktobra prosečna početna plata u Amazonu za radnike u Sjedinjenim Američkim Državama sa 18 dolara biće podignuta na 19 dolara po satu, navode iz kompanije.

Dostavljači i radnici u skladištu će imati satnicu između 16 i 26 dolara, u zavisnosti od pozicije. Minimalna plata za radnike u SAD u kompaniji Amazon iznosi 15 dolara po satu. Na ove povišice e-commerce gigant će u toku sledeće godine potrošiti blizu milijardu dolara kako bi privukao i zadržao zaposlene. Takođe, kompanija se za veoma zauzetu sezonu praznične kupovine, piše CNBC.

Tenzije između Amazona i zaposlenih u ovoj kompaniji naročito su rasle u toku pandemije korona virusa. Radnici su zahtevali povećanje plata, više dana plaćenog odmora i prilagođavanje očekivane produktivnosti.

Radnici u skladištu u Staten Ajlendu u Njujorku odlučili su da naprave prvi sindikat u ovoj kompaniji u SAD. Amazon će se suočiti i sa drugim glasanjem za osnivanje sindikata u skladištu u Olbaniju.

Pored povećanja plata, iz Amazona je saopštio da takođe proširuje program dobijanja plate unapred za svoje zaposlene, kojim dobijaju mogućnost da podignu do 70 odsto svoje zarađene plate kad god žele i bez naknada, a ne samo po rasporedu, odnosno na svake dve nedelje.

 • TATJANA

  29.9.2022 #1 Author

  Lepo

  Odgovori

 • kaćica

  29.9.2022 #2 Author

  Svaka cast za postovanje radnika

  Odgovori

 • GOCA BG

  29.9.2022 #3 Author

  Odlicno,tako i treba…

  Odgovori

 • Dunja5

  30.9.2022 #4 Author

  Kompromisi su kljucni, lepo.

  Odgovori

 • SRDJAN

  30.9.2022 #5 Author

  Svaki dolar povecanja znaci radnicima.

  Odgovori

 • MAJALG

  1.10.2022 #6 Author

  U nedostatku radne snage kompanije traze da osim povecanjem plate tako i sa drugim pogodnostima zadrze radnike.

  Odgovori

 • LUKA

  2.10.2022 #7 Author

  Bravo za njih

  Odgovori

 • Tina

  3.10.2022 #8 Author

  Vazno je I da poslodavci I da radnici budu zadovoljni

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...