Do 2025. jedan od četiri modela popularnog telefona biće napravljen u Indiji

Apple će iPhone 14 proizvoditi u Indiji

Hi-techLifestyleSvetVesti

26.9.2022 16:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Apple će iPhone 14 proizvoditi u Indiji Apple će iPhone 14 proizvoditi u Indiji
Iz kompanije Apple saopšteno je da će najnoviji model popularnog telefona – iPhone 14 – proizvoditi u Indiji, jer je tehnološki gigant doneo odluku... Apple će iPhone 14 proizvoditi u Indiji

Iz kompanije Apple saopšteno je da će najnoviji model popularnog telefona – iPhone 14 – proizvoditi u Indiji, jer je tehnološki gigant doneo odluku da preseli deo svoje proizvodnje iz Kine.

Kompanija je predstavila model iPhone 14 telefona ranije ovog meseca na događaju na kome je fokus bio više na ažuriranju sigurnosnog sistema nego na novim tehničkim specifikacijama, izuzimajući model novog sata za avanturiste, piše Reuters.

“Novi iPhone 14 uključuje revolucionarne tehnologije i važne sigurnosne opcije. Uzbuđeni smo što ćemo iPhone 14 proizvoditi u Indiji”, navodi se u saopštenju kompanije Apple.

Analitičari iz investicione firme JPMorgan (JPM) očekuju da će Apple preseliti oko pet odsto proizvodnje modela iPhone 14 u Indiju, koja je drugo najveće tržište pametnih telefona, posle Kine.

Do 2025. godine jedan od četiri iPhone modela mogao bi da bude proizveden u Indiji, navodi se u belešci analitičara JPM objavljenoj prošle nedelje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...