Susedna država planira da se zaduži kod domaćih banaka

Aranžman sa MMF-om za Crnu Goru ove godine nije opcija

BankeRegionVesti

18.10.2022 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Aranžman sa MMF-om za Crnu Goru ove godine nije opcija Aranžman sa MMF-om za Crnu Goru ove godine nije opcija
Aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) nije opcija za ovu godinu, saopštio je crnogorski ministar finansija Aleksandar Damjanović. Za nedostajući novac Crna Gora će,... Aranžman sa MMF-om za Crnu Goru ove godine nije opcija

Aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) nije opcija za ovu godinu, saopštio je crnogorski ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Za nedostajući novac Crna Gora će, kako je ranije najavljeno, pokušati da se zaduži kod domaćih banaka, a da li će biti prinuđena da traži pomoć MMF-a u narednoj godini, zavisiće od raspleta energetske krize i ostalih ekonomskih prilika u svetu i zemlji, prenosi portal RTCG.

„Tokom ove godine nema potrebe za tom vrstom aranžmana, nego ćemo zaključiti ovu budžetsku godinu onako kako smo planirali, kroz eventualno zaduženje dodatno, koje smo omogućili budžetom na domaćem tržištu i sa tradicionanim partnerima bankama kroz bilateralne aranžame“, kazao je Damjanović.

On je, govoreći o narednoj godini, poručio da će Crna Gora pratiti situaciju.

„Neki ozbiljniji poremećaji bi nas samo naveli na oprez, da budemo kao član MMF-a i Svetske banke i sa pravima i obavezama, da budemo blizu, da razgovaramo o svim mogućim aranžmanima. Nijesu oni samo neminovna kreditna podrška“, objasnio je Damjanović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *