više od polovine zaposlenih u rusiji želi premeštaj

Deutsche Bank seli ruske programere u Nemačku

EUSvetVesti

7.6.2022 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Deutsche Bank seli ruske programere u Nemačku Deutsche Bank seli ruske programere u Nemačku
Deutsche Bank je premestila nekoliko stotina IT stručnjaka iz Rusije u Berlin, nudeći svim zaposlenima svog ruskog tehnološkog centra posao u Nemačkoj, objavio je... Deutsche Bank seli ruske programere u Nemačku

Deutsche Bank je premestila nekoliko stotina IT stručnjaka iz Rusije u Berlin, nudeći svim zaposlenima svog ruskog tehnološkog centra posao u Nemačkoj, objavio je list Handelsblatt, pozivajući se na neimenovane izvore.

U izveštaju se dalje navodi da je nekoliko stotina od ukupno 1.500 programera ruskog tehnološkog centra za sada prihvatilo zaposlenje u Nemačkoj.

U Berlinu se brzo uspostavlja novi tehnološki centar i povećavaju kapaciteti koji bi mogli da prihvate nalet novog broja radnika za banku.

Broj ruskih zaposlenih koji se sele u novi tehnološki centar banke u Berlinu i dalje bi mogao da se poveća, piše Handelsblatt. Nemački medij piše da je više od polovine ruskih kadrova izrazilo želju za profesionalnom selidbom.

Ovim korakom banka smanjuje rizik od gubitka ogromne količine stručnih kadrova ako tenzije između Evropske unije i Rusije zbog ruskog napada na Ukrajinu onemoguće nastavak rada njenog tehnološkog centra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...