Mladi sa srednjim obrazovanjem sada će dobijati 28.000, a sa visokim 34.000 dinara

Država povećala mesečne naknade za program Moja prva plata

Vesti

2.10.2023 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Država povećala mesečne naknade za program Moja prva plata Država povećala mesečne naknade za program Moja prva plata
Vlada Srbije izmenila je Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, povećavši mesečnu novčanu naknadu mladima u okviru ovog programa. Prema izmenama... Država povećala mesečne naknade za program Moja prva plata

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, povećavši mesečnu novčanu naknadu mladima u okviru ovog programa.

Prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem će umesto doasadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara, piše eKapija.

Uredba stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, a korisnici programa koji su započeli ostvarivanje prava do dana stupanja na snagu ove uredbe, nastavljaju da ostvaruju pravo saglasno ugovoru koji su zaključili.

Podsetimo, program „Moja prva plata“ omogućava mladima da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima. Cilj programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Tokom devet meseci trajanja programa kandidati primaju od države novčanu naknadu. Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

  • tamara71

    2.10.2023 #1 Author

    Bar nesto dobro

    Odgovori

  • SABRINA

    2.10.2023 #2 Author

    Nije neko uvećanje, ali mladima znači svaki dinar.

    Odgovori

  • AJA

    3.10.2023 #3 Author

    I nije neko povecanje, al bar nesto

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...