Američka kripto kompanija širi usluge u Evropi

Menjačnica Coinbase dobila francusku licencu

EUVesti

22.12.2023 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Menjačnica Coinbase dobila francusku licencu Menjačnica Coinbase dobila francusku licencu
Menjačnica kriptovaluta Coinbase osigurala je registraciju kod regulatora francuskog tržišta, potvrdilo je u četvrtak ovo preduzeće, kojem se otvorio put da proširi svoje usluge... Menjačnica Coinbase dobila francusku licencu

Menjačnica kriptovaluta Coinbase osigurala je registraciju kod regulatora francuskog tržišta, potvrdilo je u četvrtak ovo preduzeće, kojem se otvorio put da proširi svoje usluge na još jednom ključnom evropskom tržištu.

Francuski nadzorni organ AMF da je Coinbaseu odobrenje za pružaoca usluga virtuelne imovine (VASP), što je zapravo zeleno svetlo za kompaniju da upravlja uslugama digitalne valute u Francuskoj, prenosi Seebiz.

Registracija VASP-a omogućiće Coinbaseu da nudi starateljstvo nad digitalnom imovinom, kupovinu ili prodaju digitalne imovine u zakonskom sistemu plaćanja, trgovanje digitalnom imovinom u odnosu na drugu digitalnu imovinu i upravljanje platformom za trgovanje digitalnom imovinom, navedeno je u saopštenju kompanije Coinbase.

Francuski regulatori, kao i drugi u Evropi, pokušavaju da uhvate korak sa pojavom novih tehnologija kao što su kripto i blocjchain, uravnotežujući njihov potencijal u poboljšanju sistema plaćanja i trgovanja, dok takođe žele da osiguraju zaštitu potrošača.

Evropska unija radi na uvođenju svoje regulative o tržištima kripto imovine (MiCA) koja bi stvorila usklađeni okvir za kripto kompanije da rade na regularan način. MiCA omogućuje kompanijama da koriste VASP licencu u jednoj zemlji EU da bi nudile usluge i u drugim zemljama Unije.

VASP registracija predstavlja veliki korak za kompaniju Coinbase sa sedištem u SAD za širenje u Evropi, što dolazi u ključnom trenutku kada se berza suočava sa neizvesnim regulatornim okruženjem u svojoj zemlji. Američki regulatori preduzeli su u poslednje vreme niz oštrih mera protiv kripto kompanija.

  • sale

    22.12.2023 #1 Author

    Poslednji voz za ulaganje u kripto je krenuo!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    22.12.2023 #2 Author

    Kakav je krah bio,ne uliva mi poverenje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...