Narodna banka Srbije objavila Registar pružalaca usluga povezanih sa virtuelnim valutama

Dve kompanije iz Beograda dobile licencu za trgovinu kriptovalutama

BankeSrbija

27.12.2022 16:51 Autor: Milica Rilak 3

Dve kompanije iz Beograda dobile licencu za trgovinu kriptovalutama Dve kompanije iz Beograda dobile licencu za trgovinu kriptovalutama
Narodna banka Srbije objavila je „Registar pružalaca usluga povezanih sa virtuelnim valutama“, u kome se nalaze dve kompanije – „MCM 965 d.o.o.“ i „Vescon“,... Dve kompanije iz Beograda dobile licencu za trgovinu kriptovalutama

Narodna banka Srbije objavila je „Registar pružalaca usluga povezanih sa virtuelnim valutama“, u kome se nalaze dve kompanije – „MCM 965 d.o.o.“ i „Vescon“, obe iz Beograda. Iz registra je vidljivo da je za obe kompanije rešenje o upisu u registar izdato 16. decembra.

U delu registra koji se odnosi na usluge koje te dve kompanije mogu da pružaju stoji da su registrovane za prijem, prenos i izvršenje naloga koji se odnose na kupovinu i prodaju virtuelnih valuta za račun trećih lica.

Mogu da pružaju i usluge kupovine i prodaje virtuelnih valuta za gotov novac, sredstva na računu ili elektronski novac, usluge zamene virtuelnih valuta za virtuelne valute ili za drugu digitalnu imovinu ako privredno društvo ima dozvolu Komisije za hartije od vrednosti za pružanje usluga povezanih s drugom vrstom digitalne imovine.

Registrovane su i za čuvanje i administriranje virtuelnih valuta za račun korisnika virtuelnih valuta i s tim povezane usluge, a u rešenju za „Vescon“ stoji i da su registrovani za upravljanje portfolijom virtuelnih valuta.

Kompanija „MCM 965 d.o.o.“ stoji iza kriptomenjačnice ECD.rs dok je kompanija „Vescon“ registrovala portal crypto12.com.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...