predstavljeni planovi za naredni period

MMF i ministar privrede razgovarali o privatizaciji državnih preduzeća

SrbijaVesti

25.10.2023 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

MMF i ministar privrede razgovarali o privatizaciji državnih preduzeća MMF i ministar privrede razgovarali o privatizaciji državnih preduzeća
Srbija beleži uspeh u privlačenju investicija i kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, istakla je delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja boravi u Srbiji do 31.... MMF i ministar privrede razgovarali o privatizaciji državnih preduzeća

Srbija beleži uspeh u privlačenju investicija i kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, istakla je delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja boravi u Srbiji do 31. oktobra.

Održan je sastanak sa ministrom privrede Slobodanom Cvetkovićem, a delegaciju je predvodio Donal Makgetigen (Donal Mcgettigan), šef misije.

Sagovornici su razgovarali o predstojećim aktivnostima koje će omogućiti efikasnu primenu Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije, kao i o daljim planovima za privatizaciju subjekata od strateškog značaja, piše eKapija.

Cvetković je predstavio rezultate rada resora privrede i planove za naredni period.

“Kroz započete programe i aktivnosti, samostalno i u saradnji sa Fondom za razvoj i Razvojnom agencijom Srbije, dodatno unapređujemo investicioni i celokupni privredni ambijent. Podržavamo razvoj malih i srednjih preduzeća, što daje dobre efekte na srpsku privredu, kako bi se prilagodila promenama u međunarodnim tokovima poslovanja. U svim ovim oblastima Srbija je zabeležila napredak”, rekao je Cvetković ocenivši da su od velike važnosti investicioni i infrastrukturni projekti zbog kojih je Srbija prepoznata kao dobar i pouzdan partner.

Ministar Cvetković je istakao da je „Vlada Republike Srbije posvećena reformi privrednih subjekata koji su u vlasništvu Srbije i povećanju koristi od državnog vlasništva za državu i građane“.

“Zakonom o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije se prvi put na jedinstven način uređuje upravljanje ovim preduzećima. Cilj je njihovo osnaživanje, unapređenje korporativnog upravljanja, sa namerom ostvarivanja boljih poslovnih rezultata”, rekao je Cvetković.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...