trgovinska razmena iz godine u godinu sve veća

Momirović: Srbiji je važno unapređenje ekonomske saradnje sa Crnom Gorom

BiznisRegionSrbija

24.10.2023 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Momirović: Srbiji je važno unapređenje ekonomske saradnje sa Crnom Gorom Momirović: Srbiji je važno unapređenje ekonomske saradnje sa Crnom Gorom
Značajno je da srpske firme investiraju na teritoriji Crne Gore, naročito na severu, čime bi se unapredila ekonomska saradnja između dve zemlje, rekao je... Momirović: Srbiji je važno unapređenje ekonomske saradnje sa Crnom Gorom

Značajno je da srpske firme investiraju na teritoriji Crne Gore, naročito na severu, čime bi se unapredila ekonomska saradnja između dve zemlje, rekao je u utorak ministar trgovine Tomislav Momirović na konferenciji „Investicioni potencijali opština Crne Gore“ u Beogradu.

Momirović je istakao da su ekonomije Srbije i Crne Gore prirodno povezane, da je trgovinska razmena iz godine u godinu sve veća.

„Srbija je apsolutno najznačajniji trgovinski partner Crne Gore, a i Crna Gora je izuzetno važna za Srbiju. Najveći broj turista u Crnu Goru dolazi upravo iz Srbije, sa druge strane najviše roba Srbija izvozi u Crnu Goru“, rekao je Momirović.

Кonferencija „Investicioni potencijali opština Crne Gore“ organizovana je u Privrednoj komori Srbije na inicijativu opština Berane, Pljevlja, Žabljak i Mojkovac, sa ciljem da se srpskim kompanijama približe mogućnosti za investiranje u ove opštine, kao i raspoloživi programi za podsticaj poslovanju.

Predsednik Skupštine opštine Žabljak Ivan Popović je rekao da su odnosi Crne Gore i Srbije „na vrhunskom nivou“ kao i da sever Crne Gore mora da se oslanja na Srbiju.

„Naše ekonomije su oslonjene jedna na drugu i računamo na zainteresovanost i pomoć Srbije da investicijama u našu opštinu sačuvamo stanovništvo kako ne bi odlazilo“, kazao je Todorović.

Predsednik opštine Pljevlja Dario Vraneš je zahvalio srpskoj vlasti „što misle na srpski narod gde god se on nalazio, između ostalog i u Crnoj Gori“.

  • KIMCHI

    24.10.2023 #1 Author

    Slaba saradnja svakako na svim nivoima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...