Dogovoreni novi poslovi i saradnja u narednih sedam godina

Nemci traže dugoročne partnere u Srbiji

Moja firmaPreduzetnikSrbijaVesti

5.7.2022 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Nemci traže dugoročne partnere u Srbiji Nemci traže dugoročne partnere u Srbiji
Privredna komora Srbije u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku, šesti put je organizaovala... Nemci traže dugoročne partnere u Srbiji

Privredna komora Srbije u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku, šesti put je organizaovala obuku za srpske firme i bilateralne razgovore (B2B) s kompanijama iz Nemačke. Na događaju je bilo 37 kompanija iz Srbije, dok su u B2B razgovorima učestvovale 22 firme.

Na nedavnom sastanku nemačkih kompanija i domaćih preduzeća iz sektora metaloprerade, mašinogradnje i automobilske industrije u Privrednoj komori Srbije, dogovoreni su novi poslovi s firmama iz Nemačke, prenosi Poslovni.hr.

“U Privrednoj komori Srbije prvo smo imali razgovore s tri nemačke kompanije koje su izrazile želju da sarađuju sa našom firmom kroz uključivanje u lance dobavljača. Sa svima je dogovoren početak saradnje koja bi trajala najmanje sedam godina, što znači da su naši budući partneri zainteresovani za dugoročnu saradnju u izradi delova i sklopova za njihove strojeve i uređaje”, rekao je Dragiša Ilić, direktor kragujevačke kompanije Orion World.

S ponudom potencijalnih dobavljača iz Srbije upoznale su se četiri nemačke kompanije: Körber AG, IFM Electronic GmbH, Amazonen Werke H. Dreyer SE&Co. KG i Easy2PartsGmbH. Inače, od 2015. Privredna komora Srbije organizovala je “Dane dobavljača” za 40 međunarodnih kompanija, od kojih su neke prisutne s proizvodnjom u Srbiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...