Posle pobede Maroka na Svetskom prvenstvu u fudbalu

Neredi u Belgiji i Holandiji

EUVesti

28.11.2022 08:58 Autor: Vladimir Jokanović 1

Neredi u Belgiji i Holandiji Neredi u Belgiji i Holandiji
Stotine demonstranata lomilo je i palilo automobile i električne skutere u Briselu u nedelju posle iznenađujućeg poraza Belgije od Maroka na utakmici svetskog prvenstva... Neredi u Belgiji i Holandiji

Stotine demonstranata lomilo je i palilo automobile i električne skutere u Briselu u nedelju posle iznenađujućeg poraza Belgije od Maroka na utakmici svetskog prvenstva u fudbalu. Mnogi od demonstranata nosili su zastave Maroka.

Policija je blokirala delove centra grada i upotrebila je vodene topove i suzavac kako bi rasterala masu. Policija je saopštila da je jedan novinar povređen, dok je 11 osoba uhapšeno prenosi AP. Saobraćaj vozova i tramvaja u Briselu satima je bio prekinut.

Neredi su izbili i u Liježu, gde je 50 vandala napalo policijsku stanicu lomeći prozore i službene automobile. Policija je protiv njih upotrebila vodene topove. Fudbalski navijači pravili su nerede i u Antverpenu, gde su lomili izloge i autobuska stajališta, a desetak ljudi je uhapšeno.

U Belgiji živi oko pola miliona građana marokanskog porekla, prenosi AFP, a nereda je bilo i u susednoj Holandiji gde takođe živi velika marokanska zajednica. U Roterdamu se okupilo oko 500 demonstranata koji su gađali policajce tvrdim predmetima, a policija je uzvratila silom.

Holandska policija za rasturanje nereda intervenisala je i u Hagu i Amsterdamu, kako bi rasterala neposlušne marokanske navijače koji su slavili pobedu „svoje“ reprezentacije.

  • GOCA BG

    28.11.2022 #1 Author

    Sve ovo je daleko od sporta,huligani treba da budu kaznjeni…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...