Ukoliko su ispunjeni zakonski uslovi, izdaje se jedinstvena dozvola

Nova pravila za zapošljavanje stranaca u Srbiji

Bolji posaoSrbijaVesti

31.3.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nova pravila za zapošljavanje stranaca u Srbiji Nova pravila za zapošljavanje stranaca u Srbiji
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.... Nova pravila za zapošljavanje stranaca u Srbiji

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.

Kako je saopšteno, time se omogućava da strani državljani, u jedinstvenom postupku, ostvare istovremeno pravo na privremeni boravak i rad u Srbiji, kroz jedinstven postupak potrebne provere vezane, kako za odobrenje privremenog boravka, tako i radne dozvole.

Nakon toga, ukoliko su ispunjeni zakonski uslovi, izdaje se jedinstvena dozvola.

„Izdavanje jedinstvene dozvole, odnosno dozvole za boravak i rad, u potpunosti je digitalizovan, s obzirom na to da se taj zahtev može podneti isključivo elektronskim putem. Takođe, jedinstveni web portal sadržaće na jednom mestu sve informacije u vezi sa ulaskom, boravkom i radom stranaca u Srbiji“, piše u saopštenju Vlade Srbije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...