Meteorološke neprilike donose puno štete, ali situacija bolja nego prošle godine

Oluje u Nemačkoj osiguravajućim kućama za šest meseci odnele tri milijarde evra

EUU fokusuVesti

7.9.2022 11:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Oluje u Nemačkoj osiguravajućim kućama za šest meseci odnele tri milijarde evra Oluje u Nemačkoj osiguravajućim kućama za šest meseci odnele tri milijarde evra
Nemačke osiguravajuće kuće su u prvoj polovini godine zbog prirodnih katastrofa izgubile oko tri milijarde evra, saopštilo je udruženje osiguravača GDV. Godina se za... Oluje u Nemačkoj osiguravajućim kućama za šest meseci odnele tri milijarde evra

Nemačke osiguravajuće kuće su u prvoj polovini godine zbog prirodnih katastrofa izgubile oko tri milijarde evra, saopštilo je udruženje osiguravača GDV.

Godina se za sada u pogledu šteta pokazala kao natprosečna, rekao je generalni direktor GDV Jerg Asmusen (Jörg Asmussen), piše DPA. Zimske oluje sa imenima Ilenija, Zejnep i Antonija su tokom februara napravile 1,4 milijarde evra štete.

Teške posledice doneo je i pravi tornado Emelinde u maju u gradovima Paderborn, Hekster i Lipštat.

Za razliku od prethodne godine, nije bilo većih šteta od poplava ili obilnih padavina. U julu 2021. Godine oluja Bernd sa velikim poplavama je u zapadnim pokrajinama Porajnje-Falačka i Severna Rajna-Vestfalija prouzrokovala štetu od oko 8,5 milijardi evra, podsetilo je GDV.

Prošlogodišnje poplave, u kojima je život izgubilo više od 180 ljudi, važe za katastrofu koja je u Nemačkoj do sada napravila najveću štetu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...