Jedinice lokalnih samouprava mogu da podnesu prijave do 24. oktobra

Otvoren konkurs za pola miliona evra za inovativna rešenja

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

4.10.2022 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvoren konkurs za pola miliona evra za inovativna rešenja Otvoren konkurs za pola miliona evra za inovativna rešenja
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za najmanje 10 jedinica lokalnih samouprava za sprovođenje... Otvoren konkurs za pola miliona evra za inovativna rešenja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za najmanje 10 jedinica lokalnih samouprava za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

Inovativna rešenja je potrebno da odgovaraju na prepoznate izazove na lokalnom tržištu rada i adekvatno odgovore na potrebe teže zapošljivih nezaposlenih lica i društveno osetljivih grupa, u cilju podsticanja zapošljavanja i poboljšanja njihovog položaja na tržištu rada, piše u saopštenju resornog ministarstva.

Maksimalan iznos sredstava koji se može dodeliti jedinici lokalne samouprave po ovom javnom pozivu je 55.000 evra, a minimalni iznosi 40.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Javni poziv otvoren je za sve jedinice lokalnih samouprava koje ispunjavaju zadate uslove, a rok za podnošenje prijava je 24. oktobar. Sprovodi se u okviru projekta ”Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje”.

Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pruža program „Migracije za razvojˮ, koji realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), u okviru Nemačke razvojne saradnje.

Poziv je usledio nakon što su Ministarstvo i GIZ početkom septembra potpisali finansijski sporazum, koji ima za cilj jačanje uloge jedinica lokalne samouprave u oblasti politike zapošljavanja i socijalnog preduzetništva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...