Fabrika u Sankt Peterburgu u saradnji sa kineskom kompanijom

Počela proizvodnja novog brenda automobila u Rusiji

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvetVesti

31.1.2024 13:27 Autor: Vladimir Jokanović 3

Počela proizvodnja novog brenda automobila u Rusiji Počela proizvodnja novog brenda automobila u Rusiji
Avtozavod Saint Petersburg, koji je podružnica kompanije AvtoVAZ, započeo je proizvodnju automobila pod brendom XCITE, saopštila je ruska kompanija. Proizvođač će otkriti detalje o... Počela proizvodnja novog brenda automobila u Rusiji

Avtozavod Saint Petersburg, koji je podružnica kompanije AvtoVAZ, započeo je proizvodnju automobila pod brendom XCITE, saopštila je ruska kompanija.

Proizvođač će otkriti detalje o novom modelu krajem februara pred početak prodaje. U saopštenju je navedeno da je fabrika u Sankt Peterburgu proizvela prvu seriju od nekoliko hiljada automobila i da nastavlja da akumulira zalihe, prenosi Komersant.

XCITE je prvi sopstveni projekat u novoj istoriji fabrike automobila u Sankt Peterburgu, a prema srednjoročnom planu, u pogonima preduzeća biće pokrenuta proizvodnja većeg broja modela u bliskoj saradnji da međunarodnim partnerima, saopštila je kompanija.


Amblem novog brenda napravljen je u obliku slova „X“, uokvirenog elipsom. Naziv brenda je izveden od engleskog glagola „to excite“, što znači uzbuditi. Ranije ovog meseca AvtoVAZ je najavio da će na proleće predstaviti automobile pod novim brendom.

Automobili se proizvode u partnerstvu sa kinsekim proizvođačem Chery. Kinezi su navodno prihvatili partnerstvo sa ruskom fabrikom pod uslovima neotkrivanja podataka. Prema pisanju ruskih medija, model Chery Tiggo 7 sklapa se u fabrici u Sankt Peterburgu, ali bez identifikacionih oznaka.

Avtozavod Saint Petersburg je preduzeće koje je proizvodilo Nissan automobile do marta 2022. godine. Proizvodni kapacitet fabrike je 100.000 automobila godišnje, a u njoj su se proizvodili Nissan X-Trail, Murano i Qashqai. Prema navodima menadžmenta, brend XCITE biće zastupljen u kompaktnim i srednjim segmentima C i D.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...