Usporeno povećanje zarada na Ostrvu

Prosečna plata u Velikoj Britaniji porasla 5,7 odsto na godišnjem nivou

SvetVesti

14.3.2023 15:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prosečna plata u Velikoj Britaniji porasla 5,7 odsto na godišnjem nivou Prosečna plata u Velikoj Britaniji porasla 5,7 odsto na godišnjem nivou
Rast plata u Velikoj Britaniji u tri meseca do januara je usporen jer su ekonomski pritisci poljuljali samopouzdanje poslodavaca kada je zapošljavanje u pitanju,... Prosečna plata u Velikoj Britaniji porasla 5,7 odsto na godišnjem nivou

Rast plata u Velikoj Britaniji u tri meseca do januara je usporen jer su ekonomski pritisci poljuljali samopouzdanje poslodavaca kada je zapošljavanje u pitanju, pokazuju zvanični podaci.

Godišnji rast prosečne ukupne plate — uključujući bonuse — iznosio je 5,7 odsto u tri meseca do januara, što je pad u odnosu na šest odsto prethodnog meseca, pokazuju podaci Zavoda za nacionalnu statistiku, piše Financial Times.

Ne računajući bonuse, redovni rast plata je smanjen sa 6,7 odsto na 6,5 odsto. Ove brojke su znatno ispod inflacije, što ukazuje na pad životnog standarda.

Rast plata je i dalje veći od ciljanih nivoa Banke Engleske, ali najnoviji podaci bi mogli signal kreatorima monetrane politike da pritisci na tržištu rada popuštaju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...