finansijski izveštaji nisu dostavljeni do kraja poslovne 2021. godine

APR pokrenula u februaru prinudnu likvidaciju za gotovo 4.000 firmi

Srbija

1.3.2023 16:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

APR pokrenula u februaru prinudnu likvidaciju za gotovo 4.000 firmi APR pokrenula u februaru prinudnu likvidaciju za gotovo 4.000 firmi
Agencija za privredne registre (APR) objavila je u sredu da je u toku februara pokrenula postupak prinudne likvidacije 3.956 privrednih društava koja nisu dostavila... APR pokrenula u februaru prinudnu likvidaciju za gotovo 4.000 firmi

Agencija za privredne registre (APR) objavila je u sredu da je u toku februara pokrenula postupak prinudne likvidacije 3.956 privrednih društava koja nisu dostavila svoje finansijske izveštaje za 2019. i 2020. godinu.

Kako je navedeno, finansijski izveštaji nisu dostavljeni do kraja poslovne 2021. godine, a u skladu sa Zakonom o računovodstvu, prenosi Beta.

Prethodno je APR objavila obaveštenja privrednim društvima da su se stekli razlozi za prinudnu likvidaciju.

„Na internet stranici Agencije objavljeni su oglasi privrednim društvima o pokretanju prinudne likvidacije u trajanju od 60 dana i promenjen je registarski status, a uz poslovno ime ovih društava dodat je deo ‘u prinudnoj likvidaciji'“, navedeno je u saopštenju.

Rešenja o pokretanju postupka prinudne likvidacije upućena su poštom u sedišta ovih firmi.

Iz APR su najavili da će po isteku zakonskog roka od 60 dana od dana objavljivanja oglasa na internet stranici agencije, nadležni registrator u roku od 30 dana, doneti akte o brisanju.

Na osnovu tih rešenja će ova društva biti izbrisana iz registra, u skladu sa Zakonom o registraciji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...