Otvoren 58. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

Drvna, metalna, IT industrija i poljoprivreda treba da budu oslonac razvoja Srbije

ManifestacijeSrbijaU fokusu

8.11.2022 14:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Drvna, metalna, IT industrija i poljoprivreda treba da budu oslonac razvoja Srbije Drvna, metalna, IT industrija i poljoprivreda treba da budu oslonac razvoja Srbije
Izvoz nameštaja od svih materijala za osam meseci ove godine iznosio je 500 miliona dolara, što je povećanje od skoro šest odsto u odnosu... Drvna, metalna, IT industrija i poljoprivreda treba da budu oslonac razvoja Srbije

Izvoz nameštaja od svih materijala za osam meseci ove godine iznosio je 500 miliona dolara, što je povećanje od skoro šest odsto u odnosu na prošlu godinu, rekao je u utorak ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović na otvaranju 58. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije na Beogradskom sajmu.

„Ako posmatramo samo nameštaj od drveta, izvoz u ovom periodu iznosio je 232 miliona dolara, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 8,3 odsto“, rekao je Momirović.

On je podsetio da Srbija trenutno ima zaključene sporazume o spoljnoj trgovini sa 44 trgovinska partnera i naglasio da se mora bolje iskoristiti potencijal Incijative Otvoreni Balkan, prenosi Beta.

„Drvna industrija zajedno sa metalnom, poljoprivrednom i IT mora da bude oslonac razvoja Srbije. Poslednjih dvadesetak godina ona beleži poslovne rezultate prema kriterijumima broja privrednih društava, rasta zaposlenosti, ostvarenih poslovnih prihoda, izvoza i pozitivnog spoljnotrgovinskog bilansa“, rekao je Momirović.

Na Beogradskom sajmu je, pored Sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije koji traje do 13. novembra, otvoren i Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije koji će trajati do 12. novembra.

Na oba sajma, prema rečima organizatora, više je od 180 izlagača različitih proizvoda.

  • TATJANA

    9.11.2022 #1 Author

    Slazem se, prednost dati poljoprivredi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...