Ministri položili zakletvu

Izabrana nova Vlada Srbije

Srbija

2.5.2024 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Izabrana nova Vlada Srbije Izabrana nova Vlada Srbije
Skupština Republike Srbije izglasala je danas novu vladu na čijem čelu će biti Miloš Vučević, dosadašnji ministar odbrane. Za novu Vladu Srbije glasalo je 152... Izabrana nova Vlada Srbije

Skupština Republike Srbije izglasala je danas novu vladu na čijem čelu će biti Miloš Vučević, dosadašnji ministar odbrane. Za novu Vladu Srbije glasalo je 152 od 213 prisutnih poslanika, a 61 poslanik je bio protiv. Uzdržanih nije bilo, a odsutno je bilo 37 poslanika.

Nova Vlada Srbije imaće 31 člana – 25 resornih ministara i pet ministara bez portfelja. Među njima je četiri potpredsednika.

Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija biće Siniša Mali, a potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Potpredsednik vlade i ministarka zaštite životne sredine biće Irena Vujović, a potpredsednik vlade Aleksandar Vulin.

Ministar spoljnih poslova biće dosadašnji ambasador Srbije u SAD Marko Đurić. Ministar odbrane biće Bratislav Gašić, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostaje Goran Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike i u novom mandatu biće Dubravka Đedović Handanović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministarka pravde Maja Popović, a ministarka državne uprave i lokalne samouprave biće Jelena Žarić Kovačević.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ostaje Tomislav Žigmanov, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Na čelu ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće Nemanja Starović, ministarstvo za brigu o porodici i demografiju vodiće Milica Đurđević Stamenkovski, ministar sporta biće Zoran Gajić, a ministar kulture Nikola Selaković.

Ministar za brigu o selu je Milan Krkobabić, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar turizma i omladine Husein Memić, ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić, a ministar za javna ulaganja Darko Glišić.

Ministri bez portfelja u novoj Vladi Srbije su Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...