Generalni direktor najavio pojeftinjenje rominga između EU i Zapadnog Balkana

Lučić: Dvocifren rast Telekoma Srbija u prvoj polovini godine

Srbija

31.8.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Lučić: Dvocifren rast Telekoma Srbija u prvoj polovini godine Lučić: Dvocifren rast Telekoma Srbija u prvoj polovini godine
Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija u prvoj polovini ove godine napravila odlične rezultate i da će ponovo... Lučić: Dvocifren rast Telekoma Srbija u prvoj polovini godine

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija u prvoj polovini ove godine napravila odlične rezultate i da će ponovo zabeležiti pozitivne rekorde u svim ključnim segmentima poslovanja.

„Prvih šest meseci 2023. završili smo vrlo uspešno. Trendovi rasta prihoda, pre svega interneta i televizije, ponovo su izuzetno dobri, dvocifreni, pa kao što smo u prošloj godini napravili rekorde u pogledu rasta prihoda, operativne dobiti i novih korisnika, tako ćemo i u ovoj godini. Dodatno raduje da taj rast beležimo kako u Srbiji tako i u svim ćerkama firmama u inostranstvu“, poručio je Lučić gostujući na TV Happy, a preneo je Euronews.

Istakao je da Telekom nastavlja da unapređuje usluge, a za primer naveo uvođenje interneta brzine od 10 gigabita u sekundi, što je nazvao „rekordnom brzinom na nivou Evrope a možda i sveta“.

Ta usluga će, prema njegovim rečima, na početku biti dostupna u Beogradu na vodi, gde je prisutan veliki broj kompanija, kao i doseljenika iz inostranstva koji pokreću svoje biznise, a onda će se širiti na ostale delove grada.

Najavio je i da će Telekom Srbija „U Srbiji i regionu najspremnije dočekati start 5G mreže“ i podsetio da je na tom poslu ekskluzivni partner Vodafon, globalni lider za uvođenje inovativnih digitalnih tehnologija

Podsetio je da je Telekom Srbija finansijsku podršku za projekat 5G u Srbiji, dobio od Evropske investicione banke i rekao da „sada čak proširujemo ugovor sa EIB i pored svih lobističkih pokušaja naše konkurencije da se taj ugovor raskine“ kao i da je u toku finalizacija tog posla.

Saradnja sa EIB je, kako je ocenio, primer velikog poverenja koje najveće svetske finansijske institucije imaju u Telekom Srbija, u finansijsku stabilnost i strategiju razvoja kompanije, preneo je Euronews.

Lučić je najavio i da u tekućem kvartalu 2023. dolazi prvo veliko pojeftinjenje rominga između EU i zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju.

„U saradnji sa Evropskom komisijom idemo ka faznom potpunom ukidanju rominga sa EU do 2027., a prvo veliko sniženje dolazi u ovom kvartalu i fokus je na značajno jeftiniji prenos internet podataka, jer to je ono što je ljudima najpotrebnije kada su u inostranstvu, na primer na letnjem odmoru da ne moraju da jure wi-fi po plaži, već da imaju finansijski izuzetno povoljan internet na svom mobilnom telefonu“, objasnio je prvi čovek Telekoma Srbija.

Rekao je i da je Telekom Srbija u Prištini podneo žalbu na rešenje o zabrani rada kompanije na KiM, odnosno o brisanju firme „MTS d.o.o“ iz registra preduzeća, i da očekuje pozitivan rezultat, a posebno se zahvalio ambasadorima SAD i predstavnicima EU na vrlo korektnim izjavama i postupcima povodom pokušaja Prištine da zabrani najveću srpsku kompaniju na Kosmetu.

 • Mike

  31.8.2023 #1 Author

  Ova vest je obradovala Jelenu Karleušu! 🤣🤣

  Odgovori

 • Roka

  1.9.2023 #3 Author

  1.1 !!!!!!!!!!

  Odgovori

 • Vladimir

  19.10.2023 #4 Author

  Živeo Telekom,jos samo da isplati milionska dugovanja pod izvođačima pa da nas bog jednom pogleda …

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...