Tetra Pak i Polyhedra podstiču domaće industrijske kreativce

PolyAl Incubator poziva inovativce da osmisle nove proizvode od upotrebljene ambalaže

Hi-techLifestyleSrbija

29.5.2023 14:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

PolyAl Incubator poziva inovativce da osmisle nove proizvode od upotrebljene ambalaže PolyAl Incubator poziva inovativce da osmisle nove proizvode od upotrebljene ambalaže
Kompanije Tetra Pak i Polyhedra pokrenule su projekat PolyAl Incubator, u okviru kog će mladi istraživači i entuzijasti iz Srbije imati priliku da rade... PolyAl Incubator poziva inovativce da osmisle nove proizvode od upotrebljene ambalaže

Kompanije Tetra Pak i Polyhedra pokrenule su projekat PolyAl Incubator, u okviru kog će mladi istraživači i entuzijasti iz Srbije imati priliku da rade na kreiranju novih proizvoda od poli-aluminijuma, materijala koji nastaje u procesu reciklaže kartonske ambalaže za napitke.

Za timove koji predlože najkreativnija rešenja završnih proizvoda namenjene su nagrade ukupne vrednosti 5.000 evra, za razvoj prototipa, a najuspešniji tim imaće priliku da konkuriše i za dodatna sredstva za razvoj završnog proizvoda naredne godine.

Prijave su otvorene na sajtu Polyhedre.

U periodu od početka jula do kraja oktobra učesnici projekta će proći kroz program od šest radionica koji obuhvata rad sa ekspertima iz Polyhedre i kompanije Tetra Pak, kao i sa predavačima sa lokalnih fakulteta, koji će ih bliže upoznati sa karakteristikama i načinima obrate poli-aluminijuma, tehnikama fabrikacije i osnovama industrijskog dizajna, ali razumevanju procesa reciklaže i osnovama kružne ekonomije.

Pored toga, timovi će na ovim radionicama imati priliku i da razvijaju svoje ideje za nove proizvode i da istražuju i stvaraju prototipe, koristeći sve resurse i tehnologije koji su na raspolaganju u Polyhedrinoj laboratoriji, kao što su 3D štampači, CO2 laseri ili CNC glodalice.

Za najviše tri tima koji budu izabrani tokom oktobra, na bazi kreativnosti i funkcionalnosti predloženih rešenja, namenjene su novčane nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 evra, koje će dalje moći da koriste za razvoj prototipa svojih proizvoda do kraja godine. U decembru će biti izabran jedan tim koji će imati mogućnost da dobije dodatnu finansijsku pomoć za finalni razvoj i implementaciju svog prototipa.

Poli-aluminijum koji će biti korišćen za ovaj projekat dolaziće iz fabrike Brzan plast u Batočini, jednog od postrojenja za reciklažu kartonske ambalaže za napitke u koje odlazi upotrebljena ambalaža koja je prethodno pravilno sortirana.

  • SHALIMAR

    30.5.2023 #1 Author

    Mislim da ce odziv biti veliki,imamo stvarno kreativne genijalce…

    Odgovori

    • AJA

      18.6.2023 #2 Author

      Da imamo zaista kreativne mlade ljude, a ni nagrada nije losa

      Odgovori

  • LJILJANA95

    21.6.2023 #3 Author

    Verujem da će odziv biti veliki, mi imamo jako kreativne mlade ljude.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...