Za unapređenje gazdinstava pozajmice od 300.000 dinara

U Novom Pazaru osnovan fond za pomoć poljoprivrednicima

AgrobiznisBiznisRegionSrbija

18.10.2022 15:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Novom Pazaru osnovan fond za pomoć poljoprivrednicima U Novom Pazaru osnovan fond za pomoć poljoprivrednicima
Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje osnovan je danas u Novom Pazaru, koji će omogući poljoprivrednicima u tom mestu da dobiju finansijska... U Novom Pazaru osnovan fond za pomoć poljoprivrednicima

Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje osnovan je danas u Novom Pazaru, koji će omogući poljoprivrednicima u tom mestu da dobiju finansijska sredstva i unaprede poslovanje svog gazdinstva.

Ukupna vrednost fonda iznosiće šest miliona dinara, a korisnici će moći da uzmu pozajmicu od 300.000 dinara, najavljeno je iz Gradske uprave.

Fond je formiran u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Direktorka misije USAID u Srbiji Bruk Išam (Brooke Isham) izjavila je novinarima da će ovaj fond pomoći poljoprivrednicima da dođu do sredstava za finansiranje i unaprede proces proizvodnje.

„USAID je ovde već sprovodio brojne projekte u vezi sa pospešivanjem preduzetništva i ekonomski razvoj, a formiranje fonda je još jedan korak ka poboljšanju ekonomskih uslova u ovom gradu, ali i regionu“, rekla je Išam.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel istakla je da je fond napravljen za potrebe malih gazdinstava koji će na jednostavan i brz način moći da dodju do sredstava, prenosi Beta.

„Konkurs i svi uslovi na koji način poljoprivrednici mogu da apliciraju biće objavljen na veb-sajtovima Fondacije i agencije SEDA. Verujemo u poljoprivredni razvoj celog kraja i smatramo da će ovaj fond u Novom Pazaru biti primer dobre prakse za fondove koje planiramo da osnujemo u narednom periodu“, rekla je Košel.

Sredstva iz fonda korisnici mogu da investiraju u plastenike, kultivatore, sisteme za navodnjavanje i ostalu opremu kojom mogu da unaprede kvalitet i kvantitet proizvodnje. Konkurs za zainteresovane poljoprivrednike i udruženja proizvođača i prerađivača hrane biće otvoren u februaru naredne godine.

  • TATJANA

    18.10.2022 #1 Author

    Polako ali sigurno ova opština se razvija i sve vise se u nju ulaze, a ovo je jos jedan korak napred

    Odgovori

  • VERA

    23.10.2022 #2 Author

    To je lepo samo da novac ode na pravu adresu.

    Odgovori

  • Ceca

    30.10.2022 #3 Author

    Bilo bi lepo osnovati fodove sirom Srbije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...