Priznanje za najbolje arhitektonske projekte u kojima je korišćena glinena opeka

Wienerberger raspisao konkurs za nagradu Brick Award 24

InovacijePreduzetnikSrbija

24.1.2023 11:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Wienerberger raspisao konkurs za nagradu Brick Award 24 Wienerberger raspisao konkurs za nagradu Brick Award 24
Kompanija Wienerberger otvorila je konkurs za nagradu Brick Award 24, koja se dodeljuje za najbolje arhitektonske projekte na kojima je korišćena glinena opeka. Ova... Wienerberger raspisao konkurs za nagradu Brick Award 24

Kompanija Wienerberger otvorila je konkurs za nagradu Brick Award 24, koja se dodeljuje za najbolje arhitektonske projekte na kojima je korišćena glinena opeka. Ova međunarodno priznata nagrada dodeljuje se za izvanrednu arhitekturu od opeke.

Na konkursu mogu učestvovati arhitekte, kritičari arhitekture i novinari arhitekture iz čitavog sveta.

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, jeste priznanje iz oblasti arhitekture koje se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka. Prijave projekata mogu se podneti online do 14. marta 2023. godine.

“Učešće na konkursu je besplatno. Formular za prijavu se sastoji od osnovnih podataka o projektu, kratkog informativnog teksta koji opisuje projekat, kao i polja za dodavanje slike i plana objekta”, navodi se u saopštenju.

Kriterijumi za ocenjivanje obuhvataju inovativni koncept dizajna i arhitekture, veštu i inovativnu upotrebu glinenih građevinskih materijala, kao i kvalitet arhitekture u smislu estetike, oblika i konstrukcije projekta. Posebna pažnja je, takođe, usmerena na održivost, otpornost na klimatske uslove, energetsku efikasnost, pristupačan život – adekvatnost projekta u odnosu na namenu, tip zgrade i kulturni kontekst.

Značajan deo projekta mora se sastojati od glinenih građevinskih materijala (blokovi od opeke, fasadne cigle, glinene ploče za popločavanje, glineni crep, glinene listele…).

Podneti projekat se mora uklopiti u neku od definisanih kategorija – Osećajte se kao kod kuće, Deljenje javnih prostora, Živeti zajedno, Raditi zajedno, Gradnja van okvira standarda.

Projekti koji se mogu prijaviti treba da budu završeni 2020. godine ili kasnije i mogu obuhvatati novoizgrađene, renovirane i preuređene objekte.

Projekat može uključivati nove i ponovo upotrebljene cigle. Nosioca priznanja (uključujući i ostale pobednike kategorija) očekuju novčane nagrade, kao i prestižna titula nosilaca priznanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...