saopšteno da neće biti otpuštanja, analitičari nisu uvereni

Google spaja Vaze i Maps

InovacijePoslovanjeSvetU fokusu

8.12.2022 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Google spaja Vaze i Maps Google spaja Vaze i Maps
Google planira da kombinuje timove koji rade u odeljenjima Maps i Vaze, koji je takođe servis za mapiranje preuzet 2013. godine. Do spajanja dolazi... Google spaja Vaze i Maps

Google planira da kombinuje timove koji rade u odeljenjima Maps i Vaze, koji je takođe servis za mapiranje preuzet 2013. godine. Do spajanja dolazi kada gigant u internet pretraživanju oseća pritisak da smanji troškove i konsoliduje svoje operacije, izveštava The Wall Street Journal.

Vazeov tim od 500 zaposlenih potpada pod Google Geo organizaciju, koja nadgleda Maps, Earth i Street View, od petka devetog septembra. Neha Parik (Neha Parihk), sadašnja izvršna direktorka sekcije Vaze, napustiće svoju funkciju.

Google je saopštio da planira da zadrži Vaze kao samostalnu uslugu – Vaze je poznat po tome što prikuplja informacije na putu kao što su lokacije kamera za kontrolu brzine, policijskih automobila i nesreća na putu.

Što je važnije, saopšteno je da neće biti otpuštanja uporedo sa ovom reorganizacijom. Međutim, analitičari nisu tako sigurni, pa Technocrunch piše da smanjenje radne snage u poslednje vreme najteže pogađa IT firme u slučajevima gde ima viškova između timova. Zaista, Google je saopštio da očekuje da će restrukturiranje različitih usluga mapiranja smanjiti preklapanje u izradi mapa.

Izvršni direktor kompanije Alphabet i Google Sundar Pičaj (Sundar Pichai) rekao je da se nada da će Google dostići 20 odsto produktivniji učinak “sa manje resursa“.

Govoreći na Code Conference u septembru, izvršni direktor je rekao da je kompanija postala sporija zbog prekomernog zapošljavanja i izgleda da je nagovestio da će spajanje timova koji rade na proizvodima koji se preklapaju pomoći kompaniji da ostane na vrhu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...