prvo od strane indijskog proizvođača automobila

Tata Motors smanjuje cene električnih vozila od jedan do osam odsto

AutomobiliLifestyleSvet

13.2.2024 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Tata Motors smanjuje cene električnih vozila od jedan do osam odsto Tata Motors smanjuje cene električnih vozila od jedan do osam odsto
Indijski proizvođač električnih automobila Tata Motors, saopštio je u utorak da je smanjila cene svojih automobila do 120.000 rupija (1.945 S$). i to je... Tata Motors smanjuje cene električnih vozila od jedan do osam odsto

Indijski proizvođač električnih automobila Tata Motors, saopštio je u utorak da je smanjila cene svojih automobila do 120.000 rupija (1.945 S$). i to je prvi pad cena za ovaj sektor proizvodnje ove kompanije.

Električna vozila trenutno čine samo dva procenta prodaje automobila u Indiji, pošto su kupci oprezni u pogledu većih početnih troškova, uprkos nižim tekućim troškovima, ali i dometom vožnje, prenosi Reuters.

Ovo pojeftinjenje došlo je zbog pada cena baterija za ovu vrstu vozila, i kako kažu iz Toto Motorsa to je bio motiv da olakšaju vozačima kupovinu.

Cena najprodavanijeg Nexon.ev sada je pala za 1,4 odsto na 1,45 miliona rupija. Cene su ranije počele od 1,47 miliona rupija, navodi se na sajtu ove kompanije.

Kompanija, koja dominira prodajom električnih automobila u Indiji, takođe je snizila cenu svog električnog malog automobila Tiago za 70.000 rupija. Osnovna verzija sada je oko 8,1 odsto niža i iznosi 799.000 rupija.

Lansiran 2020. godine, Nexon.ev je bio najjeftiniji električni SUV u Indiji sve do lansiranja Tatinog Punch EV po ceni od 1,2 miliona rupija 2024. godine.

Ova kompanija planira u naredne tri do četiri godine da u svojoj ponudi ima deset marki električnih automobila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...