Najbolji tim dobiće nagradu od 12.000 evra

U oktobru CBCG organizuje hakaton u primeni finansijskih tehnologija

InovacijePreduzetnikRegionVesti

8.9.2022 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

U oktobru CBCG organizuje hakaton u primeni finansijskih tehnologija U oktobru CBCG organizuje hakaton u primeni finansijskih tehnologija
Centralna banka Crne Gore, u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore, drugu godinu zaredom organizuje međunarodnu CBCG Fintek konferenciju i CBCG... U oktobru CBCG organizuje hakaton u primeni finansijskih tehnologija

Centralna banka Crne Gore, u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore, drugu godinu zaredom organizuje međunarodnu CBCG Fintek konferenciju i CBCG Fintek Hakaton, takmičenje u oblasti primene finansijskih tehnologija. Hakaton će biti održan od 7. do 9. oktobra 2022. godine u online formatu.

Tema hakatona je „Upoznaj svog klijenta – jednostavno i bezbedno“, odnosno “Know Your Customer (KYC) – Easy and Secure”, na koju treba odgovoriti idejom i programerskim rešenjem kojim bi ovaj jednostavan i siguran metod identifikacije dodatno omogućio brži i jednostavniji pristup klijentima u korišćenju usluga, kako privatnog tako i javnog sektora, piše u zvaničnom saopštenju.

KYC predstavlja osnovu mnogih digitalnih usluga koje su već u upotrebi, pri čemu smanjuje troškove, povećava pogodnosti i brzinu korišćenja, bez ugrožavanja sigurnosti i privatnosti korisnika. KYC proces već je osnova mnogih digitalnih usluga, kao što su: otvaranje bankarskih računa, potvrđivanje transakcija, upravljanje kreditima, usluge e-Uprave, usluge osiguranja, potpisivanje dokumenata.

Od takmičarskih timova se očekuje da osmisle ideju i progamersko rješenje sa velikim potencijalom na finansijskim i bankarskim tržištima, zahvaljujući kojima će građani kao krajnji korisnici, imati lakši pristup finansijskim ili drugim institucijama. Timovi mogu izabrati postojeći, ili potpuno novi pristup implementaciji KYC koncepta.

Takmičenje je otvoreno za timove iz Crne Gore i još pet zemalja Zapadnog Balkana.

Žiri će od pristiglih prijava odabrati pet timova koji će dobiti mogućnost da se takmiče za nagrade.

Centralna banka Crne Gore nagradiće najbolji tim novčanom nagradom od 12.000 evra, dok će kompanija Mastercard najbolje rešenje iz Crne Gore nagraditi sa 3.000 evra.

Ceremonija otvaranja hakatona će biti održana 7. oktobra, u sklopu CBCG Fintek konferencije „Uloga finteka u demokratizaciji finansijskog okruženja“, na kojoj će osim predstavnika centralnih banaka Evrope i Azije, međunarodnih fintek kompanija, učestvovati i Evropska banka za obnovu i razvoj, kompanija Mastercard, kao i pripadnici crnogorskog bankarskog i ICT sektora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...