poseduje mnogobrojne opcije za vršenje različitih zadataka

Xiaomi Cyberdog robot predstavljen beogradskoj publici

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

21.7.2022 18:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Xiaomi Cyberdog robot predstavljen beogradskoj publici Xiaomi Cyberdog robot predstavljen beogradskoj publici
Kompanija Xiaomi organizovala je u Beogradu događaj na kome su novinari, korisnici i zainteresovani prolaznici imali priliku da upoznaju Xiaomi Cyberdoga, četvoronožnog robota koji... Xiaomi Cyberdog robot predstavljen beogradskoj publici

Kompanija Xiaomi organizovala je u Beogradu događaj na kome su novinari, korisnici i zainteresovani prolaznici imali priliku da upoznaju Xiaomi Cyberdoga, četvoronožnog robota koji predstavlja najnovija dostignuća u robotici: brojne komande i napredne funkcije koje ovaj robot donosi, a koje javnost na ovim prostorima još uvek retko ima priliku da vidi.

Prisutne su zaintrigirale funkcije poput glasovnih komandi koje omogućavaju vlasniku Cyberdog robota da postavi reči za buđenje ili jednostavno koristi prateću aplikaciju kao daljinski upravljač. Zahvaljujući ovim funkcijama, Xiaomi CyberDog je poput kućnog ljubimca nove generacije.

„Možete ga pozvati za najrazličitije zadatke, a opcije komunikacije su zaista mnogobrojne“, navodi se u saopštenju kompanije.

CyberDog je takođe razvijen sa bogatim eksternim interfejsima koji uključuju tri porta tipa C i 1 HDMI port, tako da korisnici imogu da istražuju i integrišu širok spektar inovativnih i kreativnih hardverskih dodataka ili softverskih sistema, bilo da je u pitanju svetlo za pretragu, panoramska kamera, kamera za kretanje, LiDAR ili više.

“Kompanija Xiaomi je napravila još jedan hrabar korak u istraživanju tehnologije budućnosti sa svojim CyberDogom, robotom koji je inspirisan živim bićima. Ovo je samo još jedna potvrda toga da su inovacije nešto na čemu se zasniva naš uspeh i jako mi je drago što imamo priliku da neverovatna tehnička dostignuća koja objedinjuju godine rada naših inženjera podelimo sa najvernijim fanovima u Beogradu i regionu”, izjavio je Đorđe Jovanović, marketing menadžer kompanije Xiaomi za region Balkana.

CyberDog je kalibrisan sa Xiaomijevim interno razvijenim servo motorima koji robotu donose veliku brzinu i širok spektar pokreta. Sa maksimalnim izlaznim obrtnim momentom i brzinom rotacije do 32 N·m/220 o/min, CyberDog je u stanju da izvede niz pokreta velike brzine do 3,2 m/s i komplikovanih radnji kao što su preokreti unazad, navodi se u saopštenju.

Mozak CyberDog robota pokreće NVIDIA Jetson Xavier NX platforma, AI superkompjuter. Za svoje vlasnike, CyberDog bez problema obrađuje ogromne podatke koje skladišti u svom senzorskom sistemu.

Da bi u potpunosti oponašao žive organizme, CyberDog je opremljen sa 11 senzora visoke preciznosti koji daju trenutnu povratnu informaciju, koja mu pomaže da se kreće. Ovo uključuje senzore dodira, kamere, ultrazvučne senzore, GPS module i još mnogo toga, koji omogućuju CyberDog-u poboljšanu sposobnost da oseti, analizira i komunicira sa okruženjem.

  • Dunja5

    21.7.2022 #1 Author

    Izgleda zanimljivo. Verujem da je i kvalitetan proizvod.

    Odgovori

  • TINA

    21.7.2022 #2 Author

    Roboti mogu biti vrlo korisni

    Odgovori

  • Anna

    21.7.2022 #3 Author

    Samo da me bude posle Žao mi! 😂😂😂

    Odgovori

  • MAJA

    22.7.2022 #4 Author

    Xiaomi je kompanija bas u ekspanziji

    Odgovori

  • VERA

    22.7.2022 #5 Author

    To je buducnost.

    Odgovori

  • SNEZANA

    22.7.2022 #6 Author

    Imam njihov telefon,fantasticni su

    Odgovori

  • Dragana

    22.7.2022 #7 Author

    Samo nam je on falio

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.7.2022 #8 Author

    To nas tek ceka u buducnosti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...