EPS u prethodnoj godini proizveo 34.000 GWh

Elektroprivreda Srbije novi učesnik na crnogorskoj berzi električne energije

BerzaInfrastrukturaVesti

14.4.2023 11:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Elektroprivreda Srbije novi učesnik na crnogorskoj berzi električne energije Elektroprivreda Srbije novi učesnik na crnogorskoj berzi električne energije
Elektroprivreda Srbije (EPS) uspešno je završila proces registracije na berzanskom tržištu Crne Gore i time postala jedanaesti učesnik na Berzi električne energije (BELEN), odnosno... Elektroprivreda Srbije novi učesnik na crnogorskoj berzi električne energije

Elektroprivreda Srbije (EPS) uspešno je završila proces registracije na berzanskom tržištu Crne Gore i time postala jedanaesti učesnik na Berzi električne energije (BELEN), odnosno peti učesnik van Crne Gore.

Kako je saopšteno na sajtu BELEN-a, EPS je najveći proizvođač električne energije u Srbiji, čije osnovne delatnosti obuhvataju proizvodnju, snabdevanje i trgovinu električnom energijom.

„EPS je u potpunosti posvećen ostvarenju svoje misije, a to je sigurno snabdevanje kupaca električnom energijom, pod tržišno najpovoljnijim uslovima, uz stalno podizanje kvaliteta usluga, unapređenje brige o životnoj sredini i uvećanje dobrobiti zajednice u kojoj posluje“, navodi se na sajtu BELEN-a, a prenosi poslovni portal eKapija.

Ukupna instalisana snaga elektrana u vlasništvu EPS-a iznosi preko 7.300 MW, dok je proizvodnja EPS-a za prethodnu godinu iznosila gotovo 34.000 GWh.

  • MAJA

    15.4.2023 #1 Author

    Lepe vesti

    Odgovori

  • MITAR

    15.4.2023 #2 Author

    Nadam se da ce usepti da se izbori na berzanskom trsistu i da ce sa tim doprineti rastu i jacanju samog EPSA-a.

    Odgovori

  • KIMCHI

    16.4.2023 #3 Author

    Sve je to super, ali bojim se da iza ovog naprasnog izvoza energije ipak stoji nesto drugo

    Odgovori

  • SHALIMAR

    17.4.2023 #4 Author

    Odlicno!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...