Novi zakon o automobilima kao mera za borbu protiv klimatskih promena

Evropski parlament izglasao zabranu prodaje novih benzinaca i dizelaša

AutomobiliEUVesti

9.6.2022 10:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Evropski parlament izglasao zabranu prodaje novih benzinaca i dizelaša Evropski parlament izglasao zabranu prodaje novih benzinaca i dizelaša
Poslanici Evropskog parlamenta glasali su za efektivnu zabranu prodaje novih automobila na benzin i dizel u Evropskoj uniji od 2035. godine. Ova odluka je... Evropski parlament izglasao zabranu prodaje novih benzinaca i dizelaša

Poslanici Evropskog parlamenta glasali su za efektivnu zabranu prodaje novih automobila na benzin i dizel u Evropskoj uniji od 2035. godine.

Ova odluka je deo širokog paketa mera za borbu protiv klimatskih promena, piše crnogorska agencija Mina.

Poslanici su podržali predlog Evropske komisije da se uvede 100 odsto smanjenje emisije ugljen-dioksida iz novih automobila do 2035. godine, čime bi bila okončana prodaja vozila na fosilna goriva.

Navodi se da odluka o ovom zakonu nije konačna, ali glasanje potvrđuje stav Evropskog parlamenta pred pregovora sa zemljama Evropske unije o donošenju ove regulative.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.