novi program Dijaspora 2023

Fond za nauku Srbije obezbedio 2,2 miliona evra za zajednička istraživanja sa dijasporom

SrbijaVesti

27.12.2023 14:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fond za nauku Srbije obezbedio 2,2 miliona evra za zajednička istraživanja sa dijasporom Fond za nauku Srbije obezbedio 2,2 miliona evra za zajednička istraživanja sa dijasporom
Fond za nauku Srbije otvorio je novi program Dijaspora 2023 koji će sa budžetom od 2,2 miliona evra podržati zajedničke projekte naučnika sa srpskom... Fond za nauku Srbije obezbedio 2,2 miliona evra za zajednička istraživanja sa dijasporom

Fond za nauku Srbije otvorio je novi program Dijaspora 2023 koji će sa budžetom od 2,2 miliona evra podržati zajedničke projekte naučnika sa srpskom naučnom dijasporom širom sveta, saopšteno je u sredu.

Javni poziv za prijavu naučnoistraživačkih projekata biće otvoren do 28. marta 2024. godine. Program omogućava naučnicima da definišu zajedničke teme istraživanja iz svih oblasti nauke, oforme nove timove i sarađuju sa naučnim institucijama u Srbiji i svetu, prenosi Beta.

„Srbija ima etablirane naučnike širom sveta koji rade na vodećim svetskim naučnim institucijama. Istovremeno, u Srbiji rade sjajni naučnici, a Fond za nauku kroz svoje programe obezbeđuje savremenu opremu i bolje uslove za rad sa željom da oni ostanu u svojoj zemlji i doprinesu njenom razvoju“, navodi se u saopštenju Fonda.

Program „Dijaspora 2023“ je drugi od tri strateška programa Fonda za nauku koji imaju za cilj razvoj saradnje sa dijasporom. U okviru prvog programa saradnje srpske nauke sa dijasporom, srpski naučnici realizuju projekte u saradnji sa 87 naučnih institucija iz 22 zemlje sveta.

Maksimalan budžet po projektu iznosi 200.000 evra, dok je trajanje projekata do dve godine.

Budžet Programa podrške saradnji sa srpskom naučnom dijasporom – Zajednički istraživački projekti (Dijaspora 2023), obezbeđen je kroz Projekat SAIGE, partnerski projekat Srbije, Evropske unije i Svetske banke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...