američka ministarka finansija u poseti kompaniji lg chem

Jačanje saradnje SAD i Južne Koreje u proizvodnji baterija za e-automobile

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

19.7.2022 19:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Jačanje saradnje SAD i Južne Koreje u proizvodnji baterija za e-automobile Jačanje saradnje SAD i Južne Koreje u proizvodnji baterija za e-automobile
Potpredsednik i izvršni direktor LG Chem Šin Hak-čeol (Shin Hak-cheol) sastao se sa ministarkom finansija Sjedinjenih Američkih Država Dženet Jelen (Janet Yellen) u LG... Jačanje saradnje SAD i Južne Koreje u proizvodnji baterija za e-automobile

Potpredsednik i izvršni direktor LG Chem Šin Hak-čeol (Shin Hak-cheol) sastao se sa ministarkom finansija Sjedinjenih Američkih Država Dženet Jelen (Janet Yellen) u LG Science Parku u Seulu, kako bi razgovarali o načinima saradnje Južne Koreje i SAD na jačanju globalnog lanca nabavke materijala za baterije za električna vozila.

Objekat za istraživanje i razvoj kompanije izabran je kao prva destinacija za dvodnevno putovanje američke ministarke finansija u Koreju. Hemijska firma je takođe bila jedina korejska kompanija koju je posetila tokom svoje turneje po indo-pacifičkom regionu ovog meseca, piše KoreaTimes.

„Kroz naš poseban odnos sa američkim proizvođačima originalne opreme za automobile, nadamo se da ćemo nastaviti da unapređujemo našu viziju za razvoj i pružanje novih inovacija za EV industriju u Sjedinjenim Državama“, rekao je potpredsednik LG Chem.

LG Chem aktivno razmatra uspostavljanje fabrike za proizvodnju katoda u Severnoj Americi kako bi ojačao lanac snabdevanja baterijama. Zajedno, ove investicije vezane za baterije za lokalizaciju lanca snabdevanja u Sjedinjenim Državama premašuju kumulativno 11 milijardi dolara do 2025. godine.

Kompanija LG Chem je saopštila da očekuje da će sastanak njenog generalnog direktora sa visokim zvaničnikom američke vlade pomoći da se ubrzaju ulaganja kompanije u materijal za baterije u Severnoj Americi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...