Direktor konglomerata SoftBank sastaje se sa predstavnicima Samsunga

Masajoši Son pregovara sa južnokorejskim tehnološkim gigantom

BiznisPoslovanjeSvetVesti

22.9.2022 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Masajoši Son pregovara sa južnokorejskim tehnološkim gigantom Masajoši Son pregovara sa južnokorejskim tehnološkim gigantom
Generalni direktor investicione firme SoftBank Masajoši Son (Masayoshi Son) planira put u Seul gde će voditi otvorene pregovore sa predstavnicima kompanije Samsung o potencijalnom... Masajoši Son pregovara sa južnokorejskim tehnološkim gigantom

Generalni direktor investicione firme SoftBank Masajoši Son (Masayoshi Son) planira put u Seul gde će voditi otvorene pregovore sa predstavnicima kompanije Samsung o potencijalnom povezivanju južnokorejskog tehnološkog konglomerata sa firmom Arm, britanskim proizvođačem čipova koji se takođe priprema za inicijalnu java ponudu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovi pregovori mogli bi da označe promenu pravca poslovanja Sona, koji je otkupio britanskog proizvođača čipova za 32 milijarde dolara 2016. godine, tvrdeći da je kompanija Arm ključna za ostvarenje dugoročne vizije SoftBanka, piše Financial Times.

Kompanija Softbank je potom pokušala da proda britansku firmu tehnološkom gigantu Nvidia, ali je odustala od tih planova ranije u roku ove godine zbog protivljenja antimonopolskih vlasti.

U skladu sa tom odlukom, Son se fokusirao na listiranje kompanije Arm na američkoj berzi, što je navelo britansku vladu da intenzivno radi na tome da se deo listiranja obavi u Londonu.

Iz kompanije Samsung su potvrdili Sonovu posetu, navodeći da očekuju da će osnivač konglomerata SoftBank dati ponudu u vezi sa kompanijom Arm, ali i da ne znaju kakva će ta ponuda biti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...