crnogorska "bušotina" u moru sve izvesnija?

Optimistični parametri u vezi sa istraživanjem nafte

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

24.9.2021 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Optimistični parametri u vezi sa istraživanjem nafte Optimistični parametri u vezi sa istraživanjem nafte
Svi dosadašnji parametri koji se odnose na istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju se poklapaju, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko... Optimistični parametri u vezi sa istraživanjem nafte

Svi dosadašnji parametri koji se odnose na istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju se poklapaju, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović i dodao da su na osnovu tih rezultata veliki optimisti.

Perunović je na Danu otvorenih vrata za medije koji organizuje ministarstvo, kazao da je to projekat koji apsolutno zadovoljava sve što je potpisano, kao i da su na osnovu seizmičkih istraživanja veliki optimisti, prenosi agencija Mina.

„Očekujemo taj rezervoar na 6,5 hiljada metara, a trenutno smo na 5,22 hiljade. Imali smo probleme sa samim alatom i očekujemo dalje napredovanje u dubinu i narednih mesec ćemo biti na tačnom ležištu gde bi trebalo da budemo“, kazao je Perunović.

On je naveo da su veliki optimisti, jer se svi dosadašnji parametri poklapaju kako treba, čak je i temperatura, koja je značajni parametar, još bolja nego što je očekivano.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...